pitszum Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Niedawno kupilem laptopa fujitsu siemens amilo pro v3525, ma bbecny na plycie gł. czytnik kart sim, -jest to cos jak mysle w podobie airCarty tylko ze airC. jest na PCIMCIA a ten jest na plycie gł. i nie działa! Sprawdziłem w biosie -funkcja jest enable ale nie jest podswietlona tak jak by urządzenie nie bylo obecne lub odlaczone. W sklepie wciskają mi ze w leprzych modelach jest a tu jest nie coś tam... Rozumie normalizacje obudów i plyt gl. ale po co mam ten czytnik skoro nie zadziala nigdy, a moze jest poprostu uszkodzony, jesli nie to napewno mozna go włączyć -tylko jak? Bios mam najnowszy jaki wydał producent, bo myślałem ze tu jest problem. POMOCY !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cRaCkEr Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Niedawno kupilem laptopa fujitsu siemens amilo pro v3525, ma bbecny na plycie gł. czytnik kart sim, -jest to cos jak mysle w podobie airCarty tylko ze airC. jest na PCIMCIA a ten jest na plycie gł. i nie działa! Sprawdziłem w biosie -funkcja jest enable ale nie jest podswietlona tak jak by urządzenie nie bylo obecne lub odlaczone. W sklepie wciskają mi ze w leprzych modelach jest a tu jest nie coś tam... Rozumie normalizacje obudów i plyt gl. ale po co mam ten czytnik skoro nie zadziala nigdy, a moze jest poprostu uszkodzony, jesli nie to napewno mozna go włączyć -tylko jak? Bios mam najnowszy jaki wydał producent, bo myślałem ze tu jest problem. POMOCY !!! Jest on wykorzystany dopiero w momencie instalacji modemu gsm(umts,egde,hsdpa) Bez tego mozesz jedynie sobie na to popatrzec ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitszum Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Jest on wykorzystany dopiero w momencie instalacji modemu gsm(umts,egde,hsdpa) Bez tego mozesz jedynie sobie na to popatrzec ;P Sorki ale czy chodzi o zainstalowanie oprogramowania czy urządzenia? Zerknolem sobie pod obudowe i zobaczylem ze jest tam mala plytka wi-fi(bo miala byc) oczywiscie lacosc wi-fi dziala a obok jest taki sam (na oko) slocik, -myslalem ze np. na bluetootha bo jego niema. (czy to o to chodzi?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Tak dokladnie o to, modem musi byc wetkniety w slot minipci/minipcie, ostatnio na allegro bylo pare sztuk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...