Skocz do zawartości
Fa!th

Zestaw Do Oceny..

Rekomendowane odpowiedzi

CPU  Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz (S775) BOX	281.00	MB   Gigabyte GA-P31-DS3L								257.00	 	RAM  Corsair Twin2X DDR2 2x 1GB 675MHz CL4-4-4-12		180.00	HDD  Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (16MB, 1 Talerz)   249.00	Case CoolerMaster Elite 330 Black-Silver				 138.00	PSU  Corsair CMPSU-450VXEU - 450W						249.00	GPU  Radeon X1950 Pro PowerColor 512MB ArcticCooling	 539.00	CPU  Arctic Cooling Freezer 7 Pro						 71.00													  suma: 1964.00

jakieś propozycje zmian? Nic sie nie będzie gryzło ze sobą?

Cenami sie nie sugerujcie zbytnio.. orientacyjne z komputronika, sprzęt pewnie i tak kupie w "osiedlowym" sklepiku ;) (jakos nie moge sie przekonać do kupna całego zestawu w jakimś sklepie internetowym.. pomijam juz fakt ze w cześć z nich nie dostane wybranych przezemnie 'bebechów'... a tak kupie wszystko w jednym miejscu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za odpowiedź ;)

Nie wiem czy jest sens dopłacać do p35, p31 podobno ma taką samą wydajność - obsługa 8Gb ramu (na p35) jest mi zbędna tak samo jak większa ilość USB - zanim zmienię cpu... to pewnie będzie już nowa podstawka, wiec argument o pełnej obsłudze procków wykonanych w 45nm tez do mnie nie przemawia ;) ponadto płyta wyciąga fsb na poziome 400MHz w przypadku 2160 to az nadto ;) (3GHz mi wystarczy)

Co do gpu to cały czas sie waham.. kartę najwcześniej wymienię za rok (na dx10 mi nie zależy - bo wcześniej na Viste sie nie przesiąde) i przez ten roczek chciał bym pograć w tytuły z 2006 do Q32007 w wysokich detalach @ 1280x1024 (ewentualnie w 1024x768) różnica w cenie x1950pro 256 a wersji z 512vram to 40 zł.. chyba warto dopłacić?

@Mati

Wybrałem Seagate bo jest 1-no talerzowy, co teoretycznie oznacza większe osiągi. ps. imho zakup wd250aaks jest nie opłacalny (270zl) bo za jego cenę można mieć wd320aaks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlacze sie :

czemu Foxcon a nie MSI ?

dlaczego WD a nie segeate ?

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2643

tutaj widac ze ten 1 talezowy powinien byc ok. zwlaszcza ze mozna go miec za 230 zl

zmiaerzalem juz braz tego Sonic+ za 380zl ale jakos ostatnio zaczalem watpic czy lepiej nie radka 1950.

Powiem ze mnie przeraza tylko to ze w ati sterowniki sa chyab BARDzo niedopracowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi