bgzzgb Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Chcę podłączyć przedni panel od obudowy audio jednak na płycie mam standard hd a na obudowie ac97, tak mi się przynajmniej wydaje. W obudowie mam: Lout Lret rout rret mic gnd micpower A w plycie port1l aud gnd port1r port2r sense1 ret presence j sense send port2l sense2ret Połączyłem to tak: Lout- port2l lret- sense2ret rout- port2r rret- sense1r mic - port1l gnd- aud gnd mic power- wolny Połączenie działa dopiero jak sie wyłączy automatyczne wykrywanie w sterownikach ale są jakieś trzaski i piski w słuchawkach Czy są jakieś przejściówki albo czy podłączyć to jakoś inaczej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msc_ Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) bgzzgb napisał(a): Chcę podłączyć przedni panel od obudowy audio jednak na płycie mam standard hd a na obudowie ac97, tak mi się przynajmniej wydaje. W obudowie mam: Lout Lret rout rret mic gnd micpower A w plycie port1l aud gnd port1r port2r sense1 ret presence j sense send port2l sense2ret Połączyłem to tak: Lout- port2l lret- sense2ret rout- port2r rret- sense1r mic - port1l gnd- aud gnd mic power- wolny Połączenie działa dopiero jak sie wyłączy automatyczne wykrywanie w sterownikach ale są jakieś trzaski i piski w słuchawkach Czy są jakieś przejściówki albo czy podłączyć to jakoś inaczej? w obudowie masz ac97, na plycie hd. poszukaj w manualu od plyty jak wlaczyc obsluge ac97 na front panelu, masz tam na pewno rowniez opisany sposob podlaczenia. w tej chwili masz na moje koslawe oko podlaczone BARDZO po chinsku :P Edytowane 4 Listopada 2007 przez Msc_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...