sswistak83 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Witam mam pewnein problem poszperalem na forum i poznajdywalem kilka ciekawych rzeczy ale nie dzialaja mi a do innych nie mam talentu komputerowego a zatem problem jest taki kilka dni temu staralem sie odpalic w moim latopie stara gre no i system padl za kazdym razem jak sie wlacza pojawial sie blue screan i resetowal sie w kulko , zeby ratowac dane zainstalowalem 2 system windowsa ale na innym dysku zeby tylko dane pozgrywac , chcac odpalic recowery z dysku ce wyskakuje mi napis ze system recovery i not avaiable probowalem opisywanego sposobu alt+F10 i nic nie dziala widzialem ze sa jakies sposoby z linuksem czy cus takiego ale ja do ytego mam 2 lewe rece czy ktos zna inny sposob na to zeby przywrocic system do stanu uzywalniosci dodam ze nie dostalem zadnych cd do laptopa poprostu koszmar z gory dziekuje za jaka kolwiek pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 jeżeli zainstalowałeś innego windowsa niż ten oryginalny na acerze(np jakiegos z plyty cd) to zaszly jakieś tam zmiany w pliku rtmbr.bin, który znajduje się na tej ukrytej partycji z windowsem na laptopie. To właśnie przez to atl f10 ne działa i musisz naprawić ten rtmbr.bin przy pomocy knoopixa i odpowiednich komend. Było kilka razy na forum o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sswistak83 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Probowalem naprawic knoppixem ale niestety ostatnia komeda nie dziala pojawia sie komunikat plik lub folder nie znaleziony :/ macie jakie pomysly sugestie albo ten plik RTMBR.bin do acera aspire 3630 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 to może trzeba trochę pokombinować i np zmienić trochę ścieżkę dostepu do tego pliku ( nie zawsze jest taka sama) no i w knopixie odznaczyć tej ukrytej partycji opcję "tylko do odczytu", w przeciwnym razie nie będziesz mógł wprowadzić zmian w pliku. Na 100% działa, zrobiłem to już w 3 acerach. Z tego co wiem jest też możliwość podmiany rtmbr (nigdy tego nie robiłem ale podobno działa), może w przyszłym tygodniu mógłbym Ci podesłać taki z acera 3610 natomiast nie wiem czy ruszy, bo to inny model, ale może pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...