Skocz do zawartości
danieldz

Ga-7zm Duron 700@ ????

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko, co zrobic zeby na tym durniu uzyskac napiecie 1,85 tzn. zrobilem wszystko tak jak na tej niemieckiej stronie czyli zamalowalem mostki l7 olowkiem hb w ten sposob I I I I I ale niestety w biosie nadal pokazuje mi napiecie 1,5 a w windowsie 1,65 (to tez jest zagadka) Jezeli macie jakies sugestie piszcie. I jeszcze jedno jak sie przeprala mostki bateryjką i czy ustawieni u mnie mnoznika ze standardowego 7x na 8,5x jest w maire bezpieczne...i czy wogole to dziala przepalanie i malowanie mostkow....najlepsze by bylu uwagie i podpowiedzi ludzi ktorzy to zrobili i u siebie ...

Za wszelkie sugestie THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec sie powtorze (kopiujac)

"mnoznik i napiecie mostkami

kombinacje mostkow - nie dawno byl jakis link,kiedys w Chip-ie byly

przerywac mozna skalpelem,laczenie L1 olowkiem ,ale nie wiem czy to skutkuje na pozostalych(moga wymagac mniejszych rezystancji niz te co zapewnia grafit)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No,niestety gdyby to bylo takie proste jak opisują to na tej stronie to juz dano cieszylbym sie napieciem 1,85 i mnoznikiem 8,5x ale niestety to nie dziala....zamaluje mostki tak jak na tej stronie jest pokazane (na 1,85) olowkiem HB i nic....moze trzeba do tego uzyc specialnego olowka moze jakies sugestie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tez olowek nie dzialal na L7 tylko na L1 dziala dwa lata

sprobuj lakieru do naprawiania grzalek szyb samochodowych,bo olowkow mozesz duzo szukac,az ci sie znudzi

jezeli olowkiem chcesz to wez 5B lub bardziej miekki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile kosztuje to do konca nie wiem (bo mi niepotrzebny) ale do 20pln napewno sie zmiesci ,kupic mozna w sklepach samochodowych ,albo w elektronicznych w formie pisaka do naprawiania plytek drukowanych

ja u siebie uzywalem 2B olowka ,ale inny 2B na L7 nie dzialal

kazdy olowek mimo tej samej twardosci moze miec inna przewodnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noi moje zabiegi zakonczyli sie pelnym sukcesem aktulanie hardware monitro wskazuje mi 1,93 V core mysle ze to bledne wskazanie i w rzeczywistosci jest te upragnione 1,85 :) (jednak innym olowek zadzialal)

Teraz pozostalo mi tylko poprzecinac odpowiednie zworki na pozostalych l... i bedzie upragniony mnoznik 8,5x

Thx za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noi moje zabiegi zakonczyli sie pelnym sukcesem aktulanie hardware monitro wskazuje mi 1,93 V core mysle ze to bledne wskazanie i w rzeczywistosci jest te upragnione 1,85 :) (jednak innym olowek zadzialal)

Teraz pozostalo mi tylko poprzecinac odpowiednie zworki na pozostalych l... i bedzie upragniony mnoznik 8,5x

Thx za pomoc

(po podniesieniu samego napiecia temperatura wzrosla mi z okolo 37-39 w stresie do 45-45 stopni C )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nic dzięki za porady ....jutro postaram sie jakis skalpel zaltwic albo chociaz tanią imitacje skalpela ....Pozdro

A nie lepiej skoro wymusiłeś to wyższe napięcie (całkiem dobrze dla Ciebie że płyta nieco je zawyża) spróbuwać na chama wrzucić go na 133 zamiast 100?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano niestety to nie dziala ....nadal nie chce pujsc "na chama"nawet na 133 :(

Mam pytanie czym te cholernie mostki poprzecinac

mam skalpel (taki jak sie przypuscmy na budowach uzywa ...tylko taki niestety posiadam) proboje nim przecinac i ni cholery nie idzie

moze ktos ma na to jakis wyprobowany sposob....???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...