danieldz Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Mam pytanko, co zrobic zeby na tym durniu uzyskac napiecie 1,85 tzn. zrobilem wszystko tak jak na tej niemieckiej stronie czyli zamalowalem mostki l7 olowkiem hb w ten sposob I I I I I ale niestety w biosie nadal pokazuje mi napiecie 1,5 a w windowsie 1,65 (to tez jest zagadka) Jezeli macie jakies sugestie piszcie. I jeszcze jedno jak sie przeprala mostki bateryjką i czy ustawieni u mnie mnoznika ze standardowego 7x na 8,5x jest w maire bezpieczne...i czy wogole to dziala przepalanie i malowanie mostkow....najlepsze by bylu uwagie i podpowiedzi ludzi ktorzy to zrobili i u siebie ... Za wszelkie sugestie THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 wiec sie powtorze (kopiujac) "mnoznik i napiecie mostkami kombinacje mostkow - nie dawno byl jakis link,kiedys w Chip-ie byly przerywac mozna skalpelem,laczenie L1 olowkiem ,ale nie wiem czy to skutkuje na pozostalych(moga wymagac mniejszych rezystancji niz te co zapewnia grafit)" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 7x na 8,5x to bezpieczna zmiana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raziel Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Wiesz to ze w biosie ci pokazuje inne napiecie niz w windzie to raczej jest normalne. PRZewaznie kazdy program pokazuje troche inne wyniki, zreszta tak samo jest z temperatura Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 tutaj masz wszystko ladnie narysowane http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor..._resistors.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 No,niestety gdyby to bylo takie proste jak opisują to na tej stronie to juz dano cieszylbym sie napieciem 1,85 i mnoznikiem 8,5x ale niestety to nie dziala....zamaluje mostki tak jak na tej stronie jest pokazane (na 1,85) olowkiem HB i nic....moze trzeba do tego uzyc specialnego olowka moze jakies sugestie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 u mnie tez olowek nie dzialal na L7 tylko na L1 dziala dwa lata sprobuj lakieru do naprawiania grzalek szyb samochodowych,bo olowkow mozesz duzo szukac,az ci sie znudzi jezeli olowkiem chcesz to wez 5B lub bardziej miekki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 dzieki jutro pojde kupc i sproboje a co do tego lakieru to gdzie go moge dostac i mniej wiecej ile kosztuje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 ile kosztuje to do konca nie wiem (bo mi niepotrzebny) ale do 20pln napewno sie zmiesci ,kupic mozna w sklepach samochodowych ,albo w elektronicznych w formie pisaka do naprawiania plytek drukowanych ja u siebie uzywalem 2B olowka ,ale inny 2B na L7 nie dzialal kazdy olowek mimo tej samej twardosci moze miec inna przewodnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 co wy macie za olowki, ja wziolem zwykly miekki olowek i polaczylem mostki za pierwszym razem, a co do tego lakieru to jest o wiele wiecej roboty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 noi moje zabiegi zakonczyli sie pelnym sukcesem aktulanie hardware monitro wskazuje mi 1,93 V core mysle ze to bledne wskazanie i w rzeczywistosci jest te upragnione 1,85 :) (jednak innym olowek zadzialal) Teraz pozostalo mi tylko poprzecinac odpowiednie zworki na pozostalych l... i bedzie upragniony mnoznik 8,5x Thx za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 noi moje zabiegi zakonczyli sie pelnym sukcesem aktulanie hardware monitro wskazuje mi 1,93 V core mysle ze to bledne wskazanie i w rzeczywistosci jest te upragnione 1,85 :) (jednak innym olowek zadzialal) Teraz pozostalo mi tylko poprzecinac odpowiednie zworki na pozostalych l... i bedzie upragniony mnoznik 8,5x Thx za pomoc (po podniesieniu samego napiecia temperatura wzrosla mi z okolo 37-39 w stresie do 45-45 stopni C ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 co do napiecia to nie ktore programy tak pokazuja ( czyt. zawyrzaja ), podobno latwo sie przecina mostki skalpelem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 no nic dzięki za porady ....jutro postaram sie jakis skalpel zaltwic albo chociaz tanią imitacje skalpela ....Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 no nic dzięki za porady ....jutro postaram sie jakis skalpel zaltwic albo chociaz tanią imitacje skalpela ....PozdroA nie lepiej skoro wymusiłeś to wyższe napięcie (całkiem dobrze dla Ciebie że płyta nieco je zawyża) spróbuwać na chama wrzucić go na 133 zamiast 100? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 ano niestety to nie dziala ....nadal nie chce pujsc "na chama"nawet na 133 :( Mam pytanie czym te cholernie mostki poprzecinac mam skalpel (taki jak sie przypuscmy na budowach uzywa ...tylko taki niestety posiadam) proboje nim przecinac i ni cholery nie idzie moze ktos ma na to jakis wyprobowany sposob....??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 mozna tez podobno je przepalic napieciem, ale jakim dokladnie nie wiem bo tego nigdy nie robilem, ale bylo to na forum musisz poszukac, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 sprobuj malym pilniczkiem z krawedzia zdatna do pilowaniasprobuj malym pilniczkiem z krawedzia zdatna do pilowaniasprobuj malym pilniczkiem z krawedzia zdatna do pilowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lubaz Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Ja przepalilem mostek i to naprawde nie jest nic trudnego ! Jesli chcesz dokladne instrukcje to skontaktuj sie ze mna na GG 804191. A pilniczkiem durona nie przetniesz ani skalpelem itp . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...