Skocz do zawartości
Gość DawidCC

Po Podkreceniu Procesora, Resetuje Sie Mnoznik

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.allegro.pl/item265085722_palit_...z_dx10_1ns.html

Ta grafa poszla by pod moj sprzet, lecz zamiast zasilacza ten http://allegro.pl/item260593003_amacrox_wa...ep_lodz_gw.html?

No i postaralbym sie o podkrecic procka na 2.0, a moze i wiecej. Nie bedzie ograniczac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm.. Wtedy miałbyś kartę rakietę, a procesor i pamięć takie średnie "na jeża" - sam nie wiem co o tym myśleć. Po prostu wydaje mi się, że procesor i pamięć będzie w jakiś sposób tę kartę ograniczać.

Jeżelibyś miał 1GB porządnej, markowej pamięci i procesor A64 Venice 3200 chłodzony Scythe/AC Freezer'em to owszem - bo spokojnie zapewne wyciągnąłbyś z niego PR Rating na poziomie 4400-4800+ i nic by się nie ograniczało. Ale do takiego procesora dopasować Palita 8600GT to wg mnie trochę jak na silnik i zawieszenie Poloneza nakładać karoserię Porsche.

Oczywiście to jest tylko moja subiektywna opinia i się nią nie sugeruj - zobacz jeszcze co powiedzą inni.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja też uważam, że to nie najlepszy pomysł. Proc i pamięc na 100% będą hamowac 8600GT. Najpierw to ty dowiedz się coś o kręceniu, a potem wymieniaj sprzęt na taki ,który się do tego nadaje. Tanim kosztem można złożyc coś dobrego pod dwa rdzenie. Osobiście polecam Intela E2160/2180 + P35 (MSI, Abit) i do tego z 2 GB ram.

Po za tym tematów masz cała masę. Również o zasilaczach. Bo ten twój to jakiś horror. Ja bym codziennie dostawał drgawek przed każdym włączeniem kompa. ;)

Od biedy możesz nawet wziąc Detle 350W

Click!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tę płytę wyszły A64 Venice do 3400+ bodajże (choć dziś są one znacznie droższe, niż podobne na s939 czy AM2) - tak więc nie jest tak źle. Co do wydajności pamięci - DDR2 wcale nie były dużo lepsze od DDR (modele produkowane przez pierwsze pół roku były nawet mniej wydajne), jednak DDR są dziś nieco droższe. Poza tym płyty na s754 nie obsługiwały Dual-Channel dla pamięci - jednak to też nie miało aż tak dużego wpływu na wydajność.

Owszem - najrozsądniejszym byłoby sprzedanie tego sprzętu w całości i kupienie czegoś, co bardziej do OC się nadaje.

Jednak myśląc "życiowo" - skoro masz już ten sprzęt i (załóżmy, że) nie chcesz go sprzedawać to po zmianie zasilacza możesz podnieść wydajność procesora - jeżeli zmienisz również chłodzenie najprawdopodobniej uda Ci się dotrzeć do progu PR Rating na poziomie 3600+ (i kto wie czy nie jeszcze więcej). Ale na razie z tym zasilaczem to zbyt niebezpieczne.

Musisz się więc zdecydować co zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi