ZnAl Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Znajomy poprosił mnie o złożenie zestawu w tych 2 granicach cenowych (700 i 450zł) bo nie wiadomo ile jeszcze dokładnie będzie miał kasy do dyspozycji, a już trochę wypadłem z obiegu więc zwracam się o pomoc do forumowiczów. Zestaw ma być dla dzieciaka, czyli żadnego O/C, modowania itp. nie będzie. Potrzebne części: - procek - mobo - grafa (może być zintegrowana w tańszej opcji) - ram (raczej 1GB w tej cenie tylko się zmieści) Myślałem o czymś na AM2, chociaż być może coś taniego na C2D też się zmieści. Tańsza opcja to wg mnie by mogło być coś takiego: - najtańszy sempron na AM2 - 130zł - ASUS M2NBP-VM CSM - 250zł (grafa integra) - Kingston 1GB ddr2 - 80 zł A ta droższa za 700, to chwilowo nie mam pomysłu. Czekam na propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 To po co zestaw za 450 skoro ma 700zł??? a obudowa dyski napedy??? integra dla dziecka :blink: przecież bedzie chcialo grac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZnAl Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 To po co zestaw za 450 skoro ma 700zł??? a obudowa dyski napedy??? no właśnie nie wiadomo ile dokładnie będzie miał kasy dlatego są 2 opcje, chyba to jest jasno napisane w 1 poście co do reszty podzespołów (obudowa, zasiłka, dyski, dvd) to albo już są albo nie ma problemów z wyborem niezależnie od opcji integra dla dziecka :blink: przecież bedzie chcialo grac nie będzie :P zresztą tak jak pisałem nie musi być koniecznie zintegrowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Za 700 : X2 3800+ - 215 zł Gigabyte GA-M61SME-S2 - 150 zł 1GB Kingston 667 - 80 zł Palit 8600GT - 310 zł Można dołożyć 50 zł ? Na tym pogra i to w nowości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZnAl Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 myślę, że +50 zł nie stanowi problemu, dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Za 700 : X2 3800+ - 215 zł Gigabyte GA-M61SME-S2 - 150 zł 1GB Kingston 667 - 80 zł Palit 8600GT - 310 zł Można dołożyć 50 zł ? Na tym pogra i to w nowości w nowosci pogra jak dolozy 1gb ram bo z 1gb to bedzie kiepskie granie np. w crysisa albo tdu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 myślę, że +50 zł nie stanowi problemu, dzięki :) A i jeszcze jedno - jaki zasilacz ? w nowosci pogra jak dolozy 1gb ram bo z 1gb to bedzie kiepskie granie np. w crysisa albo tdu Ale ram można w przyszłości za grosze rozbudować, a inne rzeczy ma dobre od razu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZnAl Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Co do zasiłki to myślałem o Cheiftecu 450W, niezależnie od opcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 No to już lepiej cichszego AmacroXa AX450-PNF ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 No to już lepiej cichszego AmacroXa AX450-PNF ;) dalczego??? przecież szef ma 50w wiecej <_< duzo jest glosniejszy od AW??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 50W więcej w szczycie . Z relacji userów, jak Chieftec się rozpędzi to go mocno słychać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 50W więcej w szczycie . Z relacji userów, jak Chieftec się rozpędzi to go mocno słychać no tak maiłem kupić tego szefa ale one maja tyle samo na v12 :blink: (348w) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZnAl Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Sam mam szefa 360w i imho jest dosyć cichy, napewno dużo cichszy niż codeshit/no name, który teraz ma ten znajomy :) ale rozważę też tego Amacroxa :) a co do tej tańszej opcji, to rozumiem, że moja propozycja jest optymalna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Witam co do tańszego zestawu za (450zł) -Asrock Conroe1333-D667 s. 775 i 945GC- 145zł -Intel Dual Core E 2140-210zł -good ram 666 1 giga 80zł grafa zintegrowana,obsługa dx9, potem możesz dołożyć co zechcesz w tym momencie najbardziej opłacalna palit 8600gt sonic+ 350zł :D Wydajnościowo dużo lepszy od semprona, a po podkręceniu wymiata o wiele droższe proce, Edytowane 6 Listopada 2007 przez jarko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...