Mibars Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Witam! Mamy laptopa Della Latitude D800, który fabrycznie posiada zasilacz 90W. Od niedawna mam również zasilacz Della 65W - napięcie, wtyczka ta sama, tylko 25 watów mniej. Ten zasilacz jest jednak trochę mniejszy i lżejszy. I tu pojawia się moje pytanie - czy mogę używać zasilacza 65W zamiast 90W? Dodam, ze laptop używany jest w 99% do pisania dokumentów w Wordzie, Excelu, czasem do łączenia się z internetem. Mam też pytanie czym będzie się objawiała zmniejszona moc zasilacza - dłuższym ładowaniem baterii, czy raczej zasilacz będzie "na siłę" osiągał potrzebną moc (gdy ta przekroczy moc nominalną)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlisle Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 zmierz sobie faktyczne zuzycie pradu (uzywajac oryginalengo zasilacza) i zobacz ile laptopowi faktycznei potrzeba. jezeli zamontujesz slabszy zasilacz, ktory nie spelnia wymagan sprzetu to sie najprawdopodobniej nagrzeje i spali co jest chyba oczywiste. Jesli interesuje cie mniejszy zasilacz (a dell faktycznie z wielkoscia przesadza) to kup sobie zasilacz w wersji slim np targusa. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) 65W spokojnie starczy. Mam wieksze i szybsze Delle z oryginalna wersja 65W w firmie. 95W jest np. wymagany przy stacji dokujacej (na 65W sie nie wlaczy) i np. jest stosowany w Inspironie 9300 (17" matryca, PM 1,83GHz) Edytowane 5 Listopada 2007 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibars Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Zapomniałem podziękować :) Tak więc dziękuje, laptop działa bezproblemowo na słabszym zasilaczu :) Edytowane 7 Stycznia 2008 przez Mibars Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...