Skocz do zawartości
kawis

Pomocy!!! Komputer nie startuje

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wielki problem. Wczoraj bawiłem się trochę w podkręcanie i od tego momentu komputer nie działa. A było to tak: Ustawiłem Taimingi pamięci na najbardziej agresywne, magistrale 150Mhz, zapisałem ustawienia, a on nie startuje, pomyślałem sobie za duży mnożnik. Obniżyłem do 8 i lipa.Dalej nie chce startować. Zachowuje się tak jak by był za bardzo podkręcony tzn. Wydaje dziwny pisk i odwołuje się do stacji dyskietek. Grafa jest sprawna, ram tęż i procek też o.k. Co może być z płytą? Bo firma w ktorej ją kupowałem zbankrutowała. :-/ Pomuszcie ,bo sam nie dam rady. Acha jak by co to próbowałem czyścić biosa i nic to nie dało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze hdd nie wytrzymal wysokiego pci przy fsb 150 ?? Niebardzo rozumiem o co ci chodzi... Nie widzi hdd?? i chce z dyskietki startowac? A startuje z dyskietki?? Mozesz poruszac kartami w kompie moze cos wyszlo ze slotu??...... Daj kompowi " ostygnac" z 5 min wejdz do biosu i sprawdz ustawienia dzielnikow oraz napiecia! Ja raz po resecie biosu mialem B. wysokie napiecie na procu i komp sie wieszal zaraz po wejsciu do windy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wielki problem. Wczoraj bawiłem się trochę w podkręcanie i od tego momentu komputer nie działa. A było to tak: Ustawiłem Taimingi pamięci na najbardziej agresywne, magistrale 150Mhz, zapisałem ustawienia, a on nie startuje, pomyślałem sobie za duży mnożnik. Obniżyłem do 8 i lipa.Dalej nie chce startować. Zachowuje się tak jak by był za bardzo podkręcony tzn. Wydaje dziwny pisk i odwołuje się do stacji dyskietek. Grafa jest sprawna, ram tęż i procek też o.k. Co może być z płytą? Bo firma w ktorej ją kupowałem zbankrutowała. :-/ Pomuszcie ,bo sam nie dam rady. Acha jak by co to próbowałem czyścić biosa i nic to nie dało.

Jak napisales wyzej dales magistrale 150 Mhz, pozniej obnizyles mnoznik i to samo wiec albo niemasz polaczonych mostkow L1 na procu albo poprostu proc niewytrzymuje 150 Mhz magistrali. Zmniejsz magistrale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...