MotorolaPoland Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Mam Athlona 3000+ 2.3 Ghz (oczywiście O/C), MOBO GA-K8NE, 1 GB RAM i inne niepotrzebne [ciach!]łki :D. Znalazłem kilka interesujących ofert kart graficznych, wybrałem z nich rzeczy najtańsze, ale które by mnie interesowały. 7600 GT i 8400 GS. Nie bardzo zależy mi na obsłudze DX10, chce by gry chodziły mi w wysokiej roździałce i przynajmniej efekty na medium. Karta ma starczyć mi na conajmniej rok. Pordźcie, co wybrać, a może jakieś inne propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 7600gs od Galaxy z pamieciami ddr3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 A ile masz kasy ? Bo 310 zł to GF 8600GT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotorolaPoland Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 podaj mi tylko nazwę sklepu (najlepiej WaWa), a odrazu kupię. Allegro nie wchodzi w grę (chyba, że bardzo super opcja). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/183040 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotorolaPoland Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Dzięki bardzo... Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotorolaPoland Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 A czy będą mi nowe gierki przynajmniej na medium chodziły po dokupieniu jeszcze 1 GB RAM?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Ogranicza Cię proc, reszta będzie OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotorolaPoland Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Ale pytam się tak czy nie?? Czy Dirt będzie dobrze śmigał?? Przecież mogę go podkręcić do 2,9 GHz, już próbowałem, ale nie mam wiatraka i się trochę bałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@t Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Przeczytaj instrukcję płyty głównej w punkcie o pamięcich ram, artykuł na egiełdzie o porównaniu zestawów i dowiesz się o największej wadzie s754. Sprzedaj to co masz i kup tanie AM2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 MotorolaPoland napisał(a): Ale pytam się tak czy nie?? Czy Dirt będzie dobrze śmigał?? Przecież mogę go podkręcić do 2,9 GHz, już próbowałem, ale nie mam wiatraka i się trochę bałem. dirt w 1024na800 i medium powinien chodzic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotorolaPoland Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Coś cię nie zabardzo rozkiminiłem, daj tego linka do artykułu, a po drugie... Sam siedzisz na s.754 i nie narzekasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@t Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) Niestety - problemem podstawki Socket 754 jest kontroler pamięci, tzn. obsługa dużej ilości kości pamięci. Płyta K8NE jeszcze bardziej to uwidacznia, nie zabardzo chce pracować na DDR200 i więcej przy obłożonych 3 bankach. Kości 1gb są tylko dwustronne, więc aby mieć 2gb ramu to masz obłożone 4 banki. U mnie pracowało to tylko przy 133mhz, a to kiepsko wpływa na wydajność całej platformy. Sprawdź sam wyniki w grach i smarkach. PS nie nażekam bo tanio złożyłem zestaw na PCIex i 64bit (przesiadka z socket A) Cytat Socket s754 ma jedną dość poważną wadę – spore, a nawet bardzo duże, problemy z obsługą pamięci DDR powyżej 1 GB. O ile obsadzenie dwóch kości 512 MB czy jednej o pojemności 1 GB nie powinno stanowić większego problemu i raczej na pewno uda się nam uruchomić pełną prędkość – czyli 200 MHz – o tyle gdy będziemy chcieć wsadzić dwie kości po 1 GB każda, ich prędkość spadnie nawet do 133 MHz, gdyż wg naszych testów nawet przy 166 MHz nie udało się zapewnić stabilności. Wynika to z budowy kontrolera pamięci zintegrowanego w każdym procesorze AMD K8. W przypadku jednostek na socket s754 mamy do czynienia z jednym kanałem obsługującym pamięci DDR1. Z tego też powodu testy przeprowadziliśmy w konfiguracji z jedną kością 1 GB! link EDIT: link i cytat Edytowane 5 Listopada 2007 przez P@t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotorolaPoland Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Ja mam GEIL 2x512 Pc3200 400 MHz i mi wszystko dobrze śmiga. Zobaczymy, dołożę jeszcze z 512 i oblookamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...