Skocz do zawartości
eterial

Blue Screen Of Death

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chciałbym z góry przeprosić jeśli temat umieściłem w złym dziale bądź powieliłem czyjś temat

mam poważny problem mianowicie okna śmierci

od czasu wymiany całkowitej sprzętu to jest od tygodnia następują cykliczne pady systemu

zakończone tymi właśnie oknami

tyle słowem wstępu

system wysypuje sie niezależnie od działań jakie sie na nim przeprowadza czy też nie

informacje w poszczególnych dedach wyglądają następująco

IRQL NOT LESS OR EQUAL

DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL

videoprt.sys

rltHDAud.sys

page fault in non paged area

czy też mówiące o usb

mimo wielokrotnego instalowania systemu problem nie znika

dodatkowo mam problem z kartą sieciową(PLANET WL-8310) i jej sterownikami które przy 1 instalacji wieszają system i potrzebny jest restart

po dokończeniu instalacji tych sterowników net działa normalnie wszystko jest ok do momentu gdy ma nastąpić ponowne uruchomienie

w momencie gdy uruchamiane są urządzenia w momencie wyświetlania bootscreena wszystko się zatrzymuje i komputer przestaje odpowiadać

jedynym wówczas rozwiązaniem jest restart i tryb awaryjny gdzie wyłączam kartę sieciową

i dalej już system normalnie wstaje wykorzystałem już wszystko co mogłem najnowsze sterowniki aktualizacje systemu i najnowszy bios do płyty głównej także instalacje systemu bez tej karty sieciowej mimo wszystko nic się nie zmienia

sprzęt w sygnaturce

dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi