radeksnara Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Witam ! Juz od jakiegos czasu przymierzam się do kupna ramu :) Moj obecny ram to :KINGSTON - HyperX 512mb - PC2700 / CAS 2 Obrazek z everestu a plyta glowna: Asus - A7N266-VM/AA Obrazek z everestu W plycie mam 1 wolne miejsce na pamiec wiec chcem je wykorzystac :). Teraz co proponujecie kupic? Czy 1GB czy 512? Albo czym sie rozni dual channel (dobrze napisalem ? ) od zwyklej ? I czy wydajnosc mojego sprzetu wzrosnie ? Moja konfiguracja to : Proc: AMD Athlon XP 2600+ Graf: GF 4 Ti - 128 mb ----> http://www.allegro.pl/item259058038_kingst..._fv_pc2700.html A czy ta kość bedzie dobra? Warto kupic? Edytowane 4 Listopada 2007 przez radeksnara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) przy dualu wydajność wzrasta o 1-2% ale tylko w benchach :) Z tego co widze to 1GB to max przy twojej płycie (a kupowanie więcej do takiego kompa i tak mija się z celem) Jak nie kręcisz to kup pierwsze lepsze EDIT Z tego co przeczytałem to płyta obsługuje tylko PC2100/PC1600 I co działają ci normalnie kingstony na 333 ? Czy mają zmniejszoną częstotliwość ? Edytowane 4 Listopada 2007 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksnara Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Kompa dostalem wiec jak nic nie majstrowalem ale byc moze jest zmiejszone. Powiedz mi gdzie sie sprawdza to powiem :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milena Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Mam pytanie jaki ram kupic 2x1GB z dobrym oc ,płyta DFI Lan Party RDX 200 procek ATHLON 3700+ san diego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Mam pytanie jaki ram kupic 2x1GB z dobrym oc ,płyta DFI Lan Party RDX 200 procek ATHLON 3700+ san diego GSkille - na allegro co chwile ktos wystawia, chodza kolo 500. Cruciale Ballistixy - mozesz sobie sprowadzic, ostatnio kogos o nie pytalem i zyczyl sobie 680. Pointa - za ile chcesz kupic (ile chcesz wydac na to)?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milena Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Na pamieć mam około 500 zł. Co byś radził? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Na pamieć mam około 500 zł. Co byś radził? W ogóle przeczytałeś na co odpowiedziałeś? "GSkille - na allegro co chwile ktos wystawia, chodza kolo 500." --> więc to chyba jasne, co poleca za około 500zł :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milena Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Na pamieć mam około 500 zł. Co byś radził? Dobra dzienx ale myślałam ze może ktos ma jeszcze jakies propozycje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Na pamieć mam około 500 zł. Co byś radził? Dobra dzienx ale myślałam ze może ktos ma jeszcze jakies propozycje... sprzedaj plyte, procka i ten ram co masz za 300 i kup E2160 i 2x1GB DDR2, IMHO nie warto tyle ladowac teraz w DDR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...