wiader Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Witam! Meczylem sie z 2 dni nad wyborem porzadnego zestawu dla mnie i wydaje mi sie, ze udalo mi sie :-). Aha, zalozylem, ze Foxconn kosztuje 400zl, w rzeczywistosci dostane go duzo taniej :-). Ceny z http://apollo.pl Co tu widac ? Zasilacz: Zasilacz do obudowy Chieftec (GPS-450AA-101A) 450W Pamiec RAM: DDR2 2x1GB PC6400 800MHz Patriot LLK CL4 PDC22G6400LLK Procesor (z wentylatorem): Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz (S775) BOX Karta graficzna: GeForce 8600 GE Galaxy 512MB HDTV & DVI (PCI-E) OC CoolerMaster Plyta glowna (z karta muzyczna i sieciowa): Foxconn P35A Nie kupuje nowego dysku, napedu i obudowy, bo to juz po prostu mam ;-). I teraz chcialbym zebyscie powiedzieli czy zestaw ten jest dobry i takie tam. Glownie chodzi mi o overclocking, ale wydaje mi sie, ze wybralem do tego optymalna plyte. Kilka osob mi powiedzialo, ze moglbym kupic gorszy procesor, ale za to geforce'a 8800. Z gory mowie, nie chce tego !;p Zalezy mi na tym procesorze, a 8600ge wcale taki zly nie jest. Pozdrawiam, wiader. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Jak bym wziął e6700 - wyższy mnożnik a ta samo taktowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Zasilacz - AmacroX AX450-PNF , cichszy a w tej samej cenie Grafika - nie ... za niecałe 400 zł masz właściwie to samo w Palit 8600GT Sonic+ albo X1950PRO od PowerColor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiader Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Jak bym wziął e6700 - wyższy mnożnik a ta samo taktowanie. Rzeczywiscie, mnoznik 10x to dobra rzecz, ale ! spojrz na cene :-). Zasilacz - AmacroX AX450-PNF , cichszy a w tej samej cenie Grafika - nie ... za niecałe 400 zł masz właściwie to samo w Palit 8600GT Sonic+ albo X1950PRO od PowerColor Jak widze to ten zasilacz jest 400 watowy, co mi nie odpowiada. Wiem, ze taki zestaw pociagnie bez problemu, ale w przyszlosci chcialbym modernizowac komputer (chociazby lepsza karta) i 450W powinno sie przydac. Co do glosnosci - owszem, slyszalem, ze te Chiefteci strasznie halasuja, ale wystarczy je regularnie czyscic (a wlasnie, czy czyszczenie pomaga ?). Wierzcie mi, ja mam na to czas ;p. Poza tym, zestaw do OC jest ok, tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Tutaj czyszczenie nie pomoże ;] chyba, że zrobisz fan swapa Reszta , w sumie OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiader Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 To jaki polecasz zasilacz do 200zl 450 watowy ? Takie rzeczy to tylko w Erze ?xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Za 230 masz AmacroX Warrior AX500-A Corsair 450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiader Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Okej :). Przyjrzalem cie recenzjom Corsaira CMPSU-450VXEU 450W i jestem zaskoczony. Pozytywnie, oczywiscie. Ktos nawet mial tego chiefteca, ktorego ja proponowalem i stwierdzil, ze roznica jest ogromna. Na korzysc corsaira. Wiec zadecydowane, biore corsaira ! Zestaw aktualnie wyglada tak: Wychodzi, ze zestaw przekracza kwote 1900zl, ale i tak bede mial go pozniej tej kwoty. Czemu ? Pisalem na poczatku, ze zakladam, ze cena tego foxconna to 400zl, a da sie go wyrwac taniej :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 A kolega dalej uparcie przy swoim w sprawie grafiki. Po pierwsze primo za 310zł jest standardowo niewiele wolniejszy 8600GT który (drugie primo) po OC bezproblemowo dogania GE/GTS. Po trzecie Galaxy sie ten model nie udał (słabe OC na co narzekająużytkownicy), a po czwarte 512MB pamięci :lol2: - bez komentarza. Zaoszczędzoną kase dołoż do czego innego, odłóż albo przepij - jour czojs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Okej :). Przyjrzalem cie recenzjom Corsaira CMPSU-450VXEU 450W i jestem zaskoczony. Pozytywnie, oczywiscie. Ktos nawet mial tego chiefteca, ktorego ja proponowalem i stwierdzil, ze roznica jest ogromna. Na korzysc corsaira. Wiec zadecydowane, biore corsaira ! Zestaw aktualnie wyglada tak: Wychodzi, ze zestaw przekracza kwote 1900zl, ale i tak bede mial go pozniej tej kwoty. Czemu ? Pisalem na poczatku, ze zakladam, ze cena tego foxconna to 400zl, a da sie go wyrwac taniej :-). Nie, nie, nie!!! palit sonic a za reszte chlodzenie na proca. te 512mb nie wykorzysta ta karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Dokładnie, nie pakuj w GE. Kup Palita Sonica, a jak koniecznie chcesz Galaxy to GT od Galaxy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...