Skocz do zawartości
L€€_$HY

ECS K7S5AL - jaka karta graficzna?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam sie nad kupnem karty graficznej do mojego kompa, gdyz obecnie pracuje na zabytku pt Riva 128ZX 8 MB :lol:

Najchetniej nabylbym jakiegos niezbyt drogiego Radeona lub Kyro II, a tak ogolnie to chcialbym wydac na to tak gdzies do 250 zl. Co mozecie polecic? Czy sa jakies znane konflikty miedzy ta slynna plyta a jakimis kartami?

A druga sprawa - tymczasem zamierzam sobie podkrecic proca przy pomocy FSB. Jako ze obecna karta jest stara, zastanawiam sie, czy wytrzyma. Czy AGP x2 da sobie rade z podwyzszonym taktowaniem?

Dzieki za wszelkie sugestie i wyjasnienia! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, najbardziej interesuja mnie karty z TV-OUT!

I jeszcze cos a propos K7S5A i karty graficznej. Kilka dni temu zdarzylo mi sie, ze ni z tego ni z owego komp mial trudnosci ze wstaniem. Albo po uruchomieniu pojawial sie czerwony lub zielony ekran, albo mrozil sie na biosie karty, albo nawet startowal, ale wykrzaczal sie przy startowaniu windy, pokazujac tu i owdzie na monitorze niebieskie kwadraciki.

Pomyslalem, ze w wyniku burzy plyta dostala kopa i myslalem, ze trzeba bedzie kupic nowa. Potem zaczalem podejrzewac grafe. Ale w koncu zmienilem w biosie ustawienie i jako pierwsza ustawilem nie AGP, a PCI (a nie mam zainstalowanej karty graficznej PCI!).

I od tej pory cisza... spokoj... :)

Do dzis nie wiem, czy to wina starej karty graficznej, czy czego innego. W kazdym razie wolalbym kupic nowsza :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do karty graficznej, to starczy ci na GeForce 2 MX 400 64 MB ram TV-Out :P - 230zl, jakbys dolozyl 100 zl to za 350 masz GeForce 2 Titanium Ulrta 64 MB ram tv-out. Pomysl lepiej jak zdobyc ta banke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...