p1tu Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Chciał bym kupić jakiś dobry zasilacz 500W do ok. 250 zł , cena może być troszeczkę wyższa. Mój sprzęt to: Procek: Athlon X2 +3800 64 Płytka: MSI K9N SLi Ram: 2x 512MB Geil 533Mhz + 2x 1GB Geil 533Mhz Grafa: ASUS 7600GT Dodam że mam w obudowie cztery katody UV, 3 wiatrzki 120mm i 2 wiatraki 92mm. Sprzęt w przyszłości będę podkręcał. I chciałbym żeby ten zasilacz podołał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Polecam http://znak.pl/index.php?cid=894&scid=...asChi500+CFT500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p1tu Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Prosił bym o jeszcze jakieś propozycje bo na razie zasilacz podany przez kolegę wyżej jest jedyną propozycją a czy dobrą to już proszę o poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) Dobrze byś wiedział, że do tego sprzętu wystarczy zasilacz o mocy 350W, np. Chieftec lub Modecom 350W, które kosztują 100-120zł. edit: szef CFT 500W to dobra propozycja Edytowane 5 Listopada 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p1tu Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 @svende ale czytałeś do końca co ja napisałem? Napisałem że w przyszłości będę podkręcał sprzęcik, i nie chciał bym kupować wtedy nowego zasilacza bo myślę że 350 była by za słaba. Mam teraz Tracer 400W i on już nie daje rady jak podłączę drugi dysk SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 to i ja sie podepne jaki zasilacz do 250 pod taki konfig: e2160 pózniej penryn foxconn p35 8800gt 2/4gb ramu sprzet bedzie kręcony bylem nastawiony na corsaira 450vxu lecz coś zaczął szwankować jakaś alternatywa dla corsaira? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 @P(!)Tu: tak wiem, że będzie podkręcanie ale 350W z zapasem do mocnego kręcenie starczy. @Bulizzor: Tobie zalecam szefa CFT 500 lub 560W, bo różnica w cenie jest chyba minimalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 http://www.techplanet.pl/index.php?gk=0&am...mp;filtr=szukaj cos takiego? nie bedzie b. głośny? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 jeżeli nie bedziesz specjalnie wyciszać komputera to nie zauważysz nawet szumu produkowanego przez Szefa 560W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 maniakiem ciszy nie jestem wiec sie chyba skusze ;) dzieki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p1tu Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Mój wybór jest taki że też kupię sobie Chieftec'a 560W przyda się na zaś jak będę zmieniał grafikę w przyszłości na coś z rodziny 8800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 coś mi się wydaje że do obydwu zestawów 500 czy więcej watt to dużo za dużo :P 400w i po oc starczy spokojnie,, grafa 100 nie weźmie, 100 weźmie procek ale to przy założeniu duuużego oc. to co tam ma jeszcze być żeby zjeść choćby 200 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 http://zenfist.pl/pID/163.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p1tu Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Dobra to z tych dwóch którego mam wybrać ? 1. Amacrox Warrior AX 450 2. Chieftec 450W GPS-450AA-101A Edytowane 6 Listopada 2007 przez P(!)Tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Szefy CFT 500 i 560 mają zaletę w postaci eps12V zamiast zwykłego p4, ponieważ obecnie wszystkei nowe mobasy na intele mają eps12V to po co zostawać przy starszym p4. Oczywiscie włożenie P4 w EPS 12V nie stanowi problemu w 99% przypadków, ale po co zostawać z tyłu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bitrut Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Ja kupilem do e2140 Corsaira VX450. Kupowalem tutaj: http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9800286 Z tym, ze 1,5 miesiaca temu dalem jakies 25zl wiecej za niego. Ale jestem mega zadowolony z tego zasilacza. W drugim kompie mam jeszcze Tagana TG380-U01 380W - jedna sztuka poszla z dymem, wymienili mi na gwarancji. Wedlug mnie nie ma porownania pomiedzy tymi dwoma zasilaczami. Oczywiscie na korzysc Corsaira. Tego zasilacza po prostu nie slychac w odroznieniu od Tagana, ktory tez uchodzi za cichego. Nowoczesniejsza konstrukcja, lepiej chlodzi obudowe. No i ma 5 lat gwarancji, a tagan "tylko" 3. Ktos napisal, ze Corsair ostatnio cos szwankuje - mozna wiedziec dokladniej o co chodzi? Ja osobiscie polecam ten zasilacz wszystkim. Edytowane 6 Listopada 2007 przez bitrut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::SiekieR:::.. Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Nie chcąc zakładać nowego tematu przyłączę się do dyskusji :) Przy założeniu, że w moim konfigu zamiast 7300gt zawita 8800gt, dołożę troszkę ramu i w przyszłości wymienie procesor na nowy model AMD wszystko co możliwe poddam OC, w przedziale do 250zł kupię wystarczające PSU?? Z napędów na chwilę obecną już tylko 111d, drugiego dysku do macierzy nie zamierzam kupować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Ktos napisal, ze Corsair ostatnio cos szwankuje - mozna wiedziec dokladniej o co chodzi? Ja osobiscie polecam ten zasilacz wszystkim.Piszczą, poczytaj bo ostatnio w kilku tematach było to poruszane. edit: @..:::SiekieR:::..: przy tych załozeniech Chieftec GPS spokojnie starczy, a jak już nie mozesz dać sobie na wstrzymanie to bierz Szefa CFT 500 lub 560 Edytowane 6 Listopada 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bitrut Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 No mi odpukac jak narazie nic nie cwierka, nie szumi. Pelen wypas. Moze pierwsze sztuki byly lepsze jakosciowo. Ale chyba i tak zaczne polecac znajomym Seasonica po przeczytaniu kilku opinii na temat Corsaira :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) Ale chyba i tak zaczne polecac znajomym Seasonica po przeczytaniu kilku opinii na temat Corsaira :) No ale o Seasonic-ach też krąży taka opinia :D ,poniżej cytat z forum zenfist Ten jak mówisz szum (dla mnie to popiskiwanie :)) , to normalna praca każdego seasonicka. Dość charakterystyczną mają pracę elektroniki. albo np Tacens Supero 700 :lol: Tacens Supero 700, okazał się straszną pomyłką (piszczy, syczy i cuda boskie się dzieją z nim),Skwierczenie, popiskiwanie, dziwne ruchy wentylatora i towarzyszące temu dźwięki, no cóż Edytowane 7 Listopada 2007 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 http://zenfist.pl/pID/163.htm 350 a 400 to to samo;) tylko z inna tabliczka wiec nie warto przeplacac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 A widziałeś gdzieś w sklepach dostępne 350? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 A Kolumbie myślałeś że kto to pierwszy odkrył? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr-san Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 A Kolumbie myślałeś że kto to pierwszy odkrył?Alonso de Hojeda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
severall Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 (edytowane) To i ja się podłącze pod temat. Który z poniższych zasilaczy wybrać do sprzętu A 64 X2 3800+ @ 2500MHz,GF 7600GS, 2x512 MB ram, 2xSATA, 2xPCI, 1xIDE, kilka wiatraków. Amacrox Warrior AX500-A Tagan TG400-U33 Corsair CMPSU-450VXEU Antec EarthWars 430W Be Quiet StraightPower 400W NeoTEC MAXIMUS 440 FSP Blue Storm II 500 Ja osobiście skłaniam się do BSII lub Corsaira 450W. A jakie jest Wasze zdanie? Edytowane 9 Listopada 2007 przez severall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 To i ja się podłącze pod temat. Który z poniższych zasilaczy wybrać do sprzętu A 64 X2 3800+ @ 2500MHz,GF 7600GS, 2x512 MB ram, 2xSATA, 2xPCI, 1xIDE, kilka wiatraków. Amacrox Warrior AX500-A Tagan TG400-U33 Corsair CMPSU-450VXEU Antec EarthWars 430W Be Quiet StraightPower 400W NeoTEC MAXIMUS 440 FSP Blue Storm II 500 Ja osobiście skłaniam się do BSII lub Corsaira 450W. A jakie jest Wasze zdanie? Be quiet 450W za 285zł w apollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Be quiet 450W za 285zł w apolloRównież sugeruję BQT, z tym że starczy spokojnie 350W, jak będziesz zainteresowany to mam nową 350W na sprzedaż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 A widziałeś gdzieś w sklepach dostępne 350? http://zenfist.pl/pID/164.htm :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 http://zenfist.pl/pID/164.htm :blink:Dostępność: (brak - produkt archiwalny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Również sugeruję BQT, z tym że starczy spokojnie 350W jak 350 to odrazu seria Dark Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...