Trylobit Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) mam tą płyte (440BX PPGA) i celerona tualatina 1200mhz, tak do końca nie jestem pewien czy on jest dobry bo niemam gdzie sprawdzić, ale chodzi o to, że po zrobieniu moda PPGA>FCPGA>FCPGA2 (według tego co ja na tym forum zamieściłem i tego co Qroń) proc nawet sie nie grzał, jak zrobiłem troche inaczej tzn. z tąd to proc sie zaczął grzać ale dalej czarny ekran, próbowałem na fsb 66 i 100mhz i to samo, niewiem czego to wina, czy ten proc jest walniety czy na tej płycie to niema prawa ruszyć, ale jeśli sie tak dzieje z powodu niższego napięcia AGLT w tualatinach (w co wątpie, bo przecierz działają na BX'ach) to czy jest jakaś możliwośc podciągniecia tego napiecia? Edytowane 6 Listopada 2007 przez Trylobit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finish Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) po zrobieniu moda PPGA>FCPGA>FCPGA2 Rozumiem, że chcesz przerobić przejściówkę ppga na fcpga2? jeżeli tak, to kup przejściówkę fcpga na slot1 i rób moda. Mod z ppga na fcpga2 może nie działać. Zresztą na niektórych socketach proc musi być dobrze i poprawnie przytwierdzony (np jak nie zapnę radiatora to żaden proc nie działa, a tualatin ma osłonę na rdzeń, która lekko utrudnia założenie niektórych radiatorów no i kabelki do moda przeszkadzają), aby zadziałał, ale jest sens męczyć się z tym? za pieniądze na przejściówkę możesz mieć 512 ram ddr2 :razz: Łącz piny na procku za pomocą kabelków z taśmy hdd ata 66/100. Tualatin odpalił z tymi kabelkami na VIA693A, bo coppermine odstający na próbę odpalał, więc i tualatin też. To jest kwestia tego jak przytwierdzony jest proces (nie dochodzą piny i nie odpala), oczywiście chipsetu też, ale widzisz na via693A niby nie odpala tualatin, a u mnie odpala na tym chipsecie, bo użyłem kabelków od taśmy ata100, więc myślę, że gdybyś to zrobił na druciki to może byś odpalił. No, ale jak mówię to jest kwestia budowy socketa i prawidłowego umieszczenia procka na nim. Edytowane 6 Listopada 2007 przez finish Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 za pieniądze na przejściówkę możesz mieć 512 ram ddr2albo poł kompa na s754... Mod z ppga na fcpga2 może nie działać.może , w moim przypadku po użyciu siły poprostu musiał :) ale tak serio kup za 5zł jakiegoścelka koperka i sproboj go odpalić będziesz miał już pewność że masz przerobkę na fcpga , a potem dopiero na fcpga2 kombinuj , a napewno pierwsze co zrobisz to zdjmij moda i zrob to jeszcze z 3 razy jak się nie uda to pokombinuj pokolei !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trylobit Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) albo poł kompa na s754... może , w moim przypadku po użyciu siły poprostu musiał :) ale tak serio kup za 5zł jakiegoścelka koperka i sproboj go odpalić będziesz miał już pewność że masz przerobkę na fcpga , a potem dopiero na fcpga2 kombinuj , a napewno pierwsze co zrobisz to zdjmij moda i zrob to jeszcze z 3 razy jak się nie uda to pokombinuj pokolei !! musze cie zmartwić, odpalałem już modowanego copperka 800mhz, nawet poleciał na 900mhz :wink: a jeśli chodzi o robienie moda od początku, to spróbuje, ale wątpie że mi coś źle wyszło czy komuś udało sie coś takiego zrobić (PPGA>FCPGA2) i to działało na jakiejś podobnej płycie? PS. tego celerona 800 kupiłem za całe 8zł :wink: Rozumiem, że chcesz przerobić przejściówkę ppga na fcpga2? jeżeli tak, to kup przejściówkę fcpga na slot1 i rób moda. Mod z ppga na fcpga2 może nie działać. Zresztą na niektórych socketach proc musi być dobrze i poprawnie przytwierdzony (np jak nie zapnę radiatora to żaden proc nie działa, a tualatin ma osłonę na rdzeń, która lekko utrudnia założenie niektórych radiatorów no i kabelki do moda przeszkadzają), aby zadziałał, ale jest sens męczyć się z tym? za pieniądze na przejściówkę możesz mieć 512 ram ddr2nie przerabiam przejściówki bo takiej niemam, ta płyta ma socket pga370 i slot1, przerabiam proca na socket Edytowane 6 Listopada 2007 przez Trylobit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...