TasMan Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Witam, mam oto taki problem, niedawno zmieniłem prędkość łączna z 512 Kbit/s na 6 Mbit. Gdy mam podłączony 1 komputer przez modem udostępniony przez Dialog wszystko śmiga jak powinno tzn. małe pingi, a na teście www.speedtest.net prędkość łącza wychodzi +/- 6200 kbps. Gdy podłączę 3 komputery prze router Linksys WAG200G transfer na tym samym teście wychodzi koło 1300 kbps a pingi zwiększają się niemal dokładnie 10 krotnie. Czym to może być spowodowane, czy jest to wina ustawień routera czy może jest on uszkodzony? P.S a oto zdjęcie ustawień z routera Edytowane 6 Listopada 2007 przez TasMan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TasMan Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Dla wszystkich którzy kiedyś natrafią na podobny problem: wystarczyło zmienić DSL Modulatian z Multimode na G.dmt i wszystko działa tak jak należy. Wyłączyłem również Serwer DHCP, teraz każdy komputer ma swoje stałe IP dzięki czemu mogę lepiej kożystać z QoS. Edytowane 12 Listopada 2007 przez TasMan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...