q8ic Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 System - windows xp pro sp2 aktualizacja 30.10.2007. Antywirus avast (skan dysków zaraz po instalacji sysa niczego nie wykazuje). Klawiatura na ps2 - sztuk 3. Otóż zmieniłem 939 na 775 i na nowiutkim sprzęcie pojawił się problem. Zaraz po starcie systemu wszystko jest ok ale w miarę użytkowania klawiatura zaczyna wariować. Zamieniają się przyciski, zaczyna powtarzać moje działania, ostatecznie blokuje się całkowicie. Cytat Przykładowy tekst napisanyy w czaasie kieidy dzieją się te jajja> Wpienina mninee to tak że aż ssiię zatkłem ww środdku sam w sobbiei. A zauważŁEM TTO DOPIERO JAK TROSZKĘ POOPYKAAŁEM W TCE -- tam się sporro gmera przy klawiszach Cttrl Sshiift Cappslocck Alt jednnoocześnie deppcząc wsad ii okoliczne, zauważyłęm że ppewne ruchy wykonują się ssame, potsać idzze sobbie w kttórąś stronęe albo zrobi lean i nie chce się poteem wyprrostować – zababwnee nie ??Grając w TCE wystarczy nacisnąć klawisz który się "zaciął" żeby zacięty być przestał - tzn pykam pykam i nagle postać sama idzie w prawo - no to trzeba nacisnąć D i iść przestanie. Albo cały czas biegnie - to trzeba nacisnąć Ctrl żeby przestała (bo tak mam to zbindowane). Co wypróbowałem: *Zostawienie tylko języka Polski programisty (zawsze to z resztą robię). *Grzebanie w opcjach ułatwienia dostępu (odznaczenie wszystkiego). *Inne klawiatury, które akurat miałem w domu (też na ps2) *Inny modem (sagem i thompson) - tonący brzytwy się chwyta *Drugi bios mobo (to przy okazji OC - dzieje się to niezależnie od podkręcenia) *Reset biosu do Optimized Defaults *Re instalacja sterowników do chipsetu (są jedne tylko - pociągnąłęm ze strony dla pewności) *Re instalacja systemu (2 razy) – sama partycja systemowa, *Sprawdzenie czy to samo się dzieje na absolutnie łysym systemie (stery do płyty,grafy,avast i gra) *Hijackthis.de - czysto *przeszukiwanie google i forum (klawiatura wariuje itp.) A i ciekawostka - jak kliknę w zakładkach osobistych w ikonę strony truecombatelite.net to się robi o tak ale tylko ta strona tak się zachowuje w przeglądarce, inne nie otwierają się w miejscu normalnym dla Historii. Podejrzewam: Uwalone ps2 na płycie Bardzo przykry wirus Dziwny skrót klawiszowy Aha – jak się pogmera w klawisze w windzie to czasem ustąpi ale na jakiej zasadzie to nie mam zielonego pojęcia. Z góry dzięki za wszystkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 zalatw sobie klawiature na usb i sprawdz czy bedzie dzialac ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) No ok - może i do tego dojdzie - kupię na usb bo załatwić nie mam za bardzo skąd. Ale dlaczego te na ps2 nie działają poprawnie ? W końcu to jest nowy sprzęt na gwarancji. Zawsze można żądać żeby wydali mi sprawny- taki na którym normalnie działają klawiatury na ps2. Poza tym jak dorzucę jeszcze klawe na usb to wyjścia mi się skończą - ta płyta ma 4. Edit: Problem solved ! Dzwiekówka SB PCI Creative kłóciła się widać z mobo, wyjąłem i hula - dźwięk na integrze jest znośny więc jest ok ;) Edit2: Później problem wrócił, miałem zamiar zerować dysk żeby wygonić domniemanego wirusa a teraz odłączyłem moją uber Microsft WMO 1.1a i testuje starą e5, jeżeli to naprawdę mysz to po prostu niezły :lol: Edit3: To nie mysz, ale kupilem klawe na usb - nic specjalnego logitech najtańszy - i sie naprawilo. Cóż widać ta plyta nie lubi klawiatury na ps2 i TCE - w miedzyczasie zagralem sobie w hl2 portal - nic niezwykłego sie nie działo :P A może ps2 jest uszkodzone na niej - nie wiem i w sumie mi to dynda - dziala i jest ok. Edit4: a oto co widnieje w opisie biosu F6 (którego jeszcze nie wgrywałem - nowa klawa mi sie podoba w zwiazku z czym nie mam motywacji): Fix PS2 keyboard compatibility issue - troszke im zejszło ;p Edytowane 5 Grudnia 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...