MeoPL Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Kupuje zestaw zaniedlugo pewnie najpierw musze swoj sprzedac:P ale nie wazne:) czyto co dobralem jest w miare git w nastepnym roku zmiana na penrynka i grafa dokupiona bedzie 8800GT . Nie wiem ciagle jakie pamiatki wziac;/ zeby fajnie z penrynkiem smigalo:) Oto co na szybko dla siebie stworzylem:): CoolerMaster Elite 330 Black-Silver 119.32 Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz (S775) BOX 254.98 Microstar P35 NEO2-FIR 391.62 Zasilacz do obudowy Corsair CMPSU-450VXEU - 450W 216.43 OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium Rev2 CL4-4-4 212,28 chłodzenie jakie tak za 120-130zl moze gelus pro? 7300GT zalmana - zostaje dysk wd caviar re 250gb -zostaje windows vista 32bit home basic box - 600zl Czekam na spostrzezenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 W sumie OK, ale chłodzenie to Scythe Mugen. BTW - 600 zł za Viste :lol2: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 jakby to powiedziec jestem zmuszony miec system operacyjny oryginalny a nie tak jak 99,99% na piratach jedzie . Pracuje w branzy IT i takie sa normy..to wersja box a nie oem . Z oemu jestem wyleczony bo prz zmianie mobo sa problemy z aktywacja systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 No dobra, ale trochę śmieszne dawać 600 zł za taki system ... Nie ważne, nie o tym tutaj mowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 ta Vista to do DX10? to jest jej jedyna zaleta (a zarazem wada) zastanów się dobrze czy nie zostać/kupić XP Mam oba systemy za free(ze szkoly) ale na viste nie ma szans żebym się skusił. Zestawik jak najbardziej ok. chlodzenie tak jak pisał "beka' coś od Scythe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Są ci potrzebne porty FireWire jak nie to neo2-fr, trochę tańsza. Też jestem za scythe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 ta Vista to do DX10? to jest jej jedyna zaleta (a zarazem wada) zastanów się dobrze czy nie zostać/kupić XP Mam oba systemy za free(ze szkoly) ale na viste nie ma szans żebym się skusił. Zestawik jak najbardziej ok. chlodzenie tak jak pisał "beka' coś od Scythe Ależ mnie irytuje takie narzekanie ludzi na Vistę. A najczęściej robią to Ci którzy jej na oczy nie widzieli i chociażby paru godzin się nią nie pobawili. A z tego co widzę, to Ty również jej nie dotykałeś. Więc powiedz mi proszę czemu Vista jest taka beeee? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Więc powiedz mi proszę czemu Vista jest taka beeee?Może dlatego: A-Data 1GB 667 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Może dlatego: A-Data 1GB 667 . Ke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 vista moze spokojnie pracowac na 1gb - poprostu wystarczy powylaczac pare rzeczy - a tak wogole to sam jestem jak najbardziej za vista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 vista moze spokojnie pracowac na 1gb - poprostu wystarczy powylaczac pare rzeczy - a tak wogole to sam jestem jak najbardziej za vista Dokladnie. Na 1GB tez pracuje przyzwoicie, ale jak kazdy windows wymaga poswiecenia kilku godzin, aby odpowiednio system skonfigurowac i powylaczac zbedne rzeczy. A dodatkowo w Viscie na poczatku dosyc mocno mieli dysk ze wzgledu na wlaczone indeksowanie calego katalogu uzytkownika i usluge prefetchingu, ktora analizuuje jakie pliki sa najczesciej uzywane, tak aby te programy i system szybciej sie ladowaly. Wiec Vista czesto dopiero po kilku dniach zaczyna znacznie lepiej smigac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 mam to co mam w sigu i smigam na viscie juz dlugi czas nawet bardzo dlugi mam zwykla home basic oem i nie mam z nia problemow . Ludzie mowia ze sa same komplikacje z oprogramowaniem z kompatybilnoscia a jakos ja nie mialem zadnych problemow ani z grami ani z programami i smiga mimo ze mam 1gb ramu :) co do zestawu po uslyszeniu inf ze p35 nie obsluzy 45nm prockow musze sie z kupnem wstrzymac bo chce napewno penrynka a nie bede kase w bloto wyzrzucal na p35 skoro to moze nie wspolgrac ze soba;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 mam to co mam w sigu i smigam na viscie juz dlugi czas nawet bardzo dlugi mam zwykla home basic oem i nie mam z nia problemow . Ludzie mowia ze sa same komplikacje z oprogramowaniem z kompatybilnoscia a jakos ja nie mialem zadnych problemow ani z grami ani z programami i smiga mimo ze mam 1gb ramu :) co do zestawu po uslyszeniu inf ze p35 nie obsluzy 45nm prockow musze sie z kupnem wstrzymac bo chce napewno penrynka a nie bede kase w bloto wyzrzucal na p35 skoro to moze nie wspolgrac ze soba;) jak to p35 nie bedzie obslugiwal 45nm i penrynow? Jakos inne wypowiedzi widzialem na tym forum... Niech ktos zorientowany wypowie sie na ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...