boolk Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Witam mam banalne pytanie , szukam po necie ale nie moge dobrac dobrego wyrazenia. Chodzi mi o to jak zmienic nazwe linku, a dokladniej o to zeby pod linkiem np. www.qwerty.pl znjadowalo sie przekierowanie na storne www.google.pl . chce ustawic linka w opisie gg pod inna nazwa , tak zeby wymyslony link przekierowywal na dany adres, z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam Elo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 http://tiny.pl/ http://skocz.pl/ ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boolk Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Hmmm o takich stronkach wiem, znalazlem owe w sieci, chodzi mi o to zeby sameu adres wymyslec nie typu skocz.pl i tiny.pl tylko wlasna nazwa linka np www.byle_co.pl a pod nim znjaduje sie inna strona ta na ktora chce zeby przekierwoywalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 www.prv.pl .ale to nie będzie wygodne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boolk Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Chyba ktos nie roumie mojego zagadnienia ;/ nie chodzi mi o domene tylko jak zrboic linka o danej nazwie np. jest sobie strona www.google.pl i jak zrobic zeby w opisie gg umiescic np adres www.byle_co.pl i po klinieciu na ten adres odpala sie storna www.google.pl , nie prosze o tak wiele .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Sam nie wiesz o co Ci chodzi ;-) (bez urazy), no ale chodzi Ci o domenę czy tam alians ( mam nadzieje, że nic nie pokręciłem). Ewentualnie postaw sobie serwer i zrób coś w stylu tnij.org, ale to nie będzie łatwe. Za duże wymagania. A do www.tnij.org możesz wpisać swoją nazwę, ale w 90% będzie zajęta. Ewentualnie zrób stronę w html, które przekierowuje na dany adres i daj ją na serwer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boolk Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Wlasnie o to chodzi jak postawic ten server ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Może nie tyle chodzi o stawianie, a o założenie sobie konta na jakimś serwerze www. Później wrzucasz na niego stronkę, która zawiera kod "przenoszący na inna stronkę", nie pamiętam jak to się robiło. Odsyłam na www.kurshtml.boo.pl. Osobiście nie ma pojęcia na jakiej zasadzie działa tnij.org itp. Ale jak robisz jak ja to masz np adres www.ktostam.serwis.pl, później po stworzeniu tej strony, możesz odsyłać kogoś na adres www.ktostam.serwis.pl/strona_odsyłająca.html . Nie wiem czy nie wygodniejsze było by tnij.org. Jeśli chcesz skorzystać z tego pomysłu, to na kurshtml.boo.pl będziesz miał wszystko co potrzeba. Ewentualnie zawsze się znajdzie ktoś na forum kto będzie miał lepszy pomysł :) Jeśli znasz php, mógł byś stworzyć sobie skrypt w php generujący takową stronkę. ---- edit Nawet poszukałem: http://www.kurshtml.boo.pl/html/automatycz...trony,body.html <-- Tu masz ten kod. czyli wyglądało by to tak: <html> <head> <meta http-equiv="Refresh" content="1; url=Adres_do_strony_do_której_odsyłasz.html" /> </head></html>Ostrzegam, ja i html to dwie różne rzeczy^^. A cały ten sposób to kombinowanie jak koń pod górę. Edytowane 6 Listopada 2007 przez KrOOliK89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 To ktoś tu chyba nie rozumie o co pyta :)... Skoro ty umieszczasz w opisie gg storne ww.byleco.pl to musi istnieć taka domena - musisz ją sobie wykupić, zarejestrować, whatever.. dopiero w wtedy przekierowujesz tą domenę na co tam chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boolk Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 wielkie dzieki ;) ostania odpowiedz byla najprostrza odpowiedzia do zrozumienia w paru slowach, a jest jakis szybszy sposob zrobienia przekierowania z danego servera np poprzez wpisanie jakies komendy , chodzi mi o to czy za kazdym razem trzeba zakladac nowa domene po ty by zmienic nazwe linka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 o to właśnie chodzi w domenach... wpisujac adres w przegladarkę domena musi być zarejestrowana w odpowiednim urzędzie, tak aby serwery mogły przetłumaczyć nazwę na konkretny adres IP. Gdyby kazdy sobei sam wymyślał domeny i adresy to jakim cudem koleś z tokyo wlazł by na czyjąś stronę w polsce gdyby informacja ta nie była dostępna globalnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peet Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 To ktoś tu chyba nie rozumie o co pyta :)... Skoro ty umieszczasz w opisie gg storne ww.byleco.pl to musi istnieć taka domena - musisz ją sobie wykupić, zarejestrować, whatever.. dopiero w wtedy przekierowujesz tą domenę na co tam chcesz.Ja mam taką wyobraźnię że domyśliłem się o co chodzi autorowi, mianowicie chodzi o coś takiego: www.qwerty.pl Treść wskazuje co innego a link prowadzi gdzie indziej, niestety nie używam gg więc nie wiem czy coś takiego zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Ja mam taką wyobraźnię że domyśliłem się o co chodzi autorowi, mianowicie chodzi o coś takiego: www.qwerty.pl Treść wskazuje co innego a link prowadzi gdzie indziej, niestety nie używam gg więc nie wiem czy coś takiego zadziała. Nie zadziała. Opisy w GG nie umożliwiają wstawiania tagów html. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Ja mam taką wyobraźnię że domyśliłem się o co chodzi autorowi, mianowicie chodzi o coś takiego: www.qwerty.pl Treść wskazuje co innego a link prowadzi gdzie indziej, niestety nie używam gg więc nie wiem czy coś takiego zadziała. Wyobraź sobie, że ja mam większą i o tym pomyślałem już na samym początku :) ale odrzuciłem to ze względu na oczywisty fakt, że link zapisany w htmlu wymaga parsera html aby była możliwa sytuacja jak mówisz... A opis gg to po prostu plain-text.. jak wpiszesz to jak wpisałeś to ten ktoś zobaczy dokładnie to co wpisałeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...