piotrek Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) jutro zamawiam komputer i chciałem sie upewnic czy dokonałem prawidłowego wyboru Procesor: E2160@3,2GHz ( Selekt) 350zł + przesyłka Płyta główna: MSI Neo2 FR - 395zł RAM: Corsair XMS2 2x1GB - 180 zł Dysk : Barracuda 7200.10 16MB Cach (1 talerz) - 244zł Zasilacz: Chieftec CFT 650 14C - 360zl -- czy moze lepiej slabszego 550W 12S za 280zl ale bez odłacznaych kabli Suma: 1550zł Wszystko jest z komputronika. Dlaczego? W zestaw ktory skladalem z innych sklepow tanszy jest o 60zł a tutaj nei ma zadnych kosztow wysyłki i dodatkowo mam nadzieje ze serwis sprzetu równiez bedzie pewniejszy. JAk bede chcial sprzedac grafike za rok to lepiej ze bedzie miala jeszcze 2 lata w komputroniku niz jakims sklepie w moim miescie ktorego nikt nie zna. Sadze ze łątwiej pójdzie. Pozostaje karta graficzna. Jej cena do 500zł. ZAstanawiam sie jeszcze nad: Palit 8600GT Sonic+ 380zł ATI1950PRO Powercolor tylko niestety nigdzie nie jest ona dostepna. Podobno maja byc w przyszlym tygodniu. Jej cena jest wyzsza od Palita i szczerze mowiac nie mam pojecia co kupic. Bardzo duży problem. Jakies rozwiazanie ? Z góry dziekuej za pomoc. Edytowane 6 Listopada 2007 przez piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Bardzo dobry zestaw. Karte wez x1950pro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 rozumiem ze spor stary jak swiat i trudny do rozstrzygniecia ale jakies argumenty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Według mnie zestaw też OK. Też brałbym x1950pro. Póki co jest wydajniejsza w obecnych grach. Ale znowu się zacznie spór ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 a ja sie nie zgodze co do procka, bo wg mnie lekka przesada 350zł za selekcjonowanego procka na ....3.2GHz ( no chyba ze na def V) wez takiego samego lub e2140 nowego i zobaczysz ze poleci na 3GHz+ PS:co do grafy brałbym palit 8600gt sonic ^^ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) chyba 1,275V - nei wiem ile byc powinno orginalnie Dobra brat naciska na tego Radeona. Podobno w CS:Source bedzie mial znacznie wiecej FPS zwlaszcza w smookach a musi mic min. 100 wiec czy ten ma dobre chlodzenie i da sie go podkrecic do 1.4 na pamieciach ? http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,40564/ Edytowane 6 Listopada 2007 przez piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 No, do CS'a raczej będzie lepsza. Nie podkręca się jakoś szczególnie, ale chłodzenie ma dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 zamiast tego selekta wziąć zwykłego a zaoszczędzona kasę przeznaczyć na x1950, lepiej na tym wyjdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 zamiast tego selekta wziąć zwykłego a zaoszczędzona kasę przeznaczyć na x1950, lepiej na tym wyjdziesz. zgadzam sie ;) PS ale i tak wg mnie lepiej tego palit 8600GT sonic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 co do cs:s na 8600gt tez jest bardzo duzo fps, w zadnym razie mu nie zabraknie ;p a w cs:s nie ma roznicy czy smoke czy nie taka zaleznosc istnieje jedynie w 1.6 wiem bo sam gram ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 po co ci 100fps? przecierz i tak tego nie zobaczysz - ja bralbym 8600gt - karta jest wystarczajaca i co najwazniejsze nie ma problemow z dostepnoscia - zrobisz jak uwazasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Nie, żebym się znał, ale akurat ta duża ilość FPS w tej grze jest widoczna czy coś :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...