Kaeres Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Kazdy orze jak moze i nie stac niektorych na gf4ti wiec ma tylko wybor R8500 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Tristan, niezly ten watek na Waszym forum. Zrobiliscie se koleczko wzajemnej adoracji i heja na NV :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Ja powiem tak GF ma jedna zalete, jeszcze nigdy nie miałem problemu z kartami NV , natomiast z ATi mimo że w testach wypadają swietnie to ja akurat albo trafiam na straszne kastraty klony z zanizonym taktowaniem, albo na Ati , które maja spory pobór mocy i zasiłki nie wyrabiają, i jesli działają ok to po podkreceniu procka i Ati staja się niestabilne... Mimo wszystko jakbym miał kupować Ati 9100 albo GF 3 ti 200 to miałbym wielki problem jednak chyba wybrałbym Ti 200 na dobrych pamieciach, który bym podkręcił do Ti 500 i mial pewnośc że wszystkie gierki bedą OK obslugiwane przez mojego GF... Niech każdy wybiera co lubi.. "cos za coś".. P.S. A majac ok 600 pln to kupiłbym GF ti4200 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Panowie... dyskusja nie na miejscu. Takie wojny (ati-nvidia) już były- nie ten topic. Tutaj przyglądamy się "okazyjnym" aukcjom. No i mamy pierwszego kupca: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11187652 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 heh ja i tak nie ufam allegro.pl :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 nie chce nikogo oskarzac ale moze te karty sa "lewe" - z jakiejs ciezarowki z parkingu noca "pozyczane" albo cuś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Kusząca okazja, ale te karty wypadły chyba z ciężarówki która je wiozła :D :D :DKusząca okazja, ale te karty wypadły chyba z ciężarówki która je wiozła :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 heh ja i tak nie ufam allegro.pl :(Raz juz to napisales... BTW dlaczego nie ufasz? Ja juz nie raz dokonywalem wplat z gory za ok 300-400zl i nie zawiodlem sie. Pozatym nie ufam jedynie koniczynkom i osobom, ktore maja podejrzane aukcje/komentarze czy cos. Teraz allegro jest juz wzglednie bezpieczne. Ostatnio kumpel opowiadal mi historie, jak koles z mojego miasta sprzedal telefon, a wyslal cegle. 2 dni pozniej byly u niego gliny i tyle mu z tego przyszlo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 kupiłem na Allegro już kupę rzeczy - od zestau do snowboardu (nówki za śmieszne pieniądze) poprzez jakieś sprzęciki na książkach skończywszy. Nigdy nie "załapałem wtopy" - trzeba po prostu mieć wyobraźnię i odrobinę wyczucia. Poza tym zawsze można odwołąć się do Allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoo Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 niezle te ceny 8O ale ja tam mam watpliwosci.....nie to zebym mowil ze koles ktory je sprzedaje to oszust -jestem poki co od tego bardzo daleki- ale ........ cos mi to przypomina :evil: - aukcje niejakiego "joncika" opis walow jakie wstawil pod podanym linkiem mozna sobie poczytac PS wiem ze juz podawalem ten link na forum ale......gdyby ktos nie zauwazyl :) to lepiej zeby poczytal - moze zaoszczedzi pare zlotych kiedys Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 kiedys musze cos kupic z allegro to sie przekonam , ale powiedzcie bardzo oszukuja czy jest bezpiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 kupiłem na Allegro już kupę rzeczy - od zestau do snowboardu (nówki za śmieszne pieniądze) poprzez jakieś sprzęciki na książkach skończywszy. Nigdy nie "załapałem wtopy" - trzeba po prostu mieć wyobraźnię i odrobinę wyczucia. Poza tym zawsze można odwołąć się do Allegro. tu sie zgadzam, wyjołeś mi to z ust :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 ...zycie jest jak partia szachow , albo bijesz dame , albo walisz konia ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 wow ale madre :) normalnie szpan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Ja niestety zostałem wydymany na allegro :( - stąd ten temat... Jasne że nie można uogólniać- allegro jest wpożo, tylko cwaniaków trochę dużo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Kurcze,niezla okazja.. tylko szkoda,ze za pozno sie o tym dowiedzialem, bo dzis zamawiam nowe ramy.. ale co tam,poczekam na lepszy rynek kart graficznych ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 NO I PO WSZYSTKIEMU. Wzystki aukcje tego gościa zostały usunięte a konto zawieszone. Ale on się z tego śmieje- obserwowałem jego aukcje i wiem, że sprzedał: 12 x GF4Ti4200- 12 x 380zł = 4560 zł 1 x GF4Ti4200- 1 x 490zł = 490 zł 5 x HDD80GB7200- 5 x 400zł = 2000 zł 4 x nokia6310i- 4 x 600zł = 2400 zł Ostatnich dwóch aukcji pewien nie jestem (ilości kupujących)- +/- 1, 2 osoby. Zarobił prawie 10 000 zł. Pięknie. Niestety allegro to raj dla oszustów. W trakcie trwania aukcji, na której sprzedał 12 GF4 380zł za sztukę wysłałem mail do allegro sugerujący, że coś jest nie tak z tą aukcją. Widać zlali moją spostrzegawczość skoro DOPIERO TERAZ zainterweniowali- pewnie zaczynały napływać maile od oszukanych kupców... Może znajdę tyle samozaparcia, by napisać do uczestników jego aukcji z pytaniem o jej finał... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 moze zrobimy zaklady: ile bluzgow dostaniesz w odpowiedzi od oszukanych? :D ja obstawiam ok 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Jak wogóle było napisane w aukcji,: Wpłata na konto?? Za pobraniem nie wysyłam?? Pamietacie moze? Z tego co pamietam to gosc miał kilkanascie pozytywów o ile sie nie myle (zapewne groszowe.) Bo jesli tak było i goscie mu wpłacili to tylko zajebać takiego ciach!a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Jak wogóle było napisane w aukcji,: Wpłata na konto?? Za pobraniem nie wysyłam?? Pamietacie moze? Z tego co pamietam to gosc miał kilkanascie pozytywów o ile sie nie myle (zapewne groszowe.) Bo jesli tak było i goscie mu wpłacili to tylko <font color="#FF0000">[ciach!]</font> takiego <font color="#FF0000">[ciach!]</font> Wpłata z góry na konto, kupujący pokrywa koszty wysyłki. A pozytywów dorobił się na sprzedawaniu jakichś poradników inetowych za grosze... Ostatni link w pierwszym poście jeszcze aktualny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 No, zaczynają napływać pierwsze negatywy- wprawdzie nie za aukcję z GF4 ale za aukcję z HDD: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11160405 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 koniec aukcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Czytałem negatywy i wynika że jak ci oszukani kolesie go dorwali to wpizdu by zabili.Ja to już bym naprawde srał po gaciach na miejscu tego kolesia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Ale s<span style="color:red;">[ciach!]</span>wiel :twisted: Nie mozna go dorwac? Chyba jak zakladal konto podal swoj adres, musial otrzymac list :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 mogl podac adres kogos znajomego w tym liscie, latwo jest niestety oszukac. ja handluje <span style="color:red;">[ciach!]</span>lami od czasu do czasu jeszcze nikt mnie nie oszukal i ja tez nie zamierzam. w mysl zasady nie czyn drugiemu..... w kazdym badz razie sprawa ta bedzie trudna do rozwiazania. przykre ale prawdziwe. moze po ip go scigna, numerze konta itd. ale co za problem kupic lewy dowod osobisty i zalozyc konto w mBanku ? niestety zaden. trzeba miec niezle w glowie nasrane zeby cos takiego zrobic. jeszcze moze byc inne wyjscie. on faktycznie mial ten sprzet, byl kradziony i wpadl z nim zanim go sprzedal lub cos mu sie w najlepszym dla niego przypadku stalo. tak czy inaczej do bani. gnojek i tyle. oby nas nikt tak nie zrobil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Ten przyklad pokazuje ze allegro w wykonaniu polskim to wylegarnia zlodzieji glownie dlatego ze opisy aukcji sa usuwane po miesiacu. Taktyka jest prosta jak konstrukcja cepa: - oszust robi kilkanascie (dziesiat) transakcji e-book'ow albo innych tapet i nabija sobie niebieska gwiazdke - czeka miesiac - pozytywy sa a nie wiadomo za co bo opis zostal usuniety - jako "sprawdzony sprzedawca" wciska ludzia cegly Naszczescie skutecznosc policji jest dosyc duza przy lapaniu takich s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ieli bo pieniadze musza zostawic gdzies slad Pozostaje tylko pytanie czemu allegro sie nie wzielo za rozwiazanie tego problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Niestety mamy takie prawo, że bank może odmówić nawet policji wglądu w dane osobowe właściciela konta. Wiem to z doświadczenia :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDyczkowski Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Aukcja została usunieta. :D http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11187652 Adam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 :arrow: Panowie - zyjemy w Polsce i nie ma ciach!a, zeby kupic cos na allegro legalnie, bez zadnych przekretow po super atrakcyjnej cenie (chociaz, sa wyjatki). allegro powinno miec jakis system sprawdzajacy legalnosc aukcji, tylko jak mialoby to dzialac - sam nie wiem. goscia powinni zlapac i za takie cos kare co najmniej 10 lat zakazu zblizania sie do kompa i netu mu dac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fire_ball Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Witam wszystkich, Ja tu pierwszy raz i to w zasadzie z powodu powyższej aukcji w ktorej brałem udział. Ponieważ jako rozsądny człowiek nie zaufałem temu Panu i nie wysyłałem kasy na konto lecz umówiłem się z innym użytkownikiem (który notabene mieszkał blisko Zamościa - czyli tam gdzie ów sprzedający mieszkał) że on odbierze te karty osobiście. Ponieważ sam miał jechać po swoją to czemu i dla mnie nie miałby <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> Pan GSM_wiesiek (sprzedajacy) o dziw zgodził sie na odbiór osobisty choć coś kwiczał że to niby gdzieś wyjeżdża (może nabrał kasy i postanowił uciekać :evil: ). Jednak już po zablokowaniu konta przestał odpowiadać na miale a telefonu nie był uprzejmy podać (a sprzedawał akcesoria GSM 8O ). Powiem szczerze, jego nie znajomość cen gf4 uratowała wielu - od razu śmierdziało coś jak zobaczyłem taką cenę. Z kolei dyski - Baracudy V 80 gb byly w powiedzmy sobie dość normalnej cenie stąd tylu ludzi wpłaciło kasę. Sprawa skończy sie w prokuraturze. Patrze na to wszystko dość chłodno bo nie straciłem ani grosza choć to nauczyło mnie czegoś. Na pewno współczuje wszystkim ktorzy stracili kasę - ubezpieczenie allegro jest tylko do kwoty 300 zł a wątpię żeby policja złapała tego gagatka (life is brutal) gdyż za dużo spędza czasu z suszarką i pałowaniu niewinnych osób, no .... i brak im komputerów :? Allegro zawsze było miejscem gdzie można było coś okazyjnie kupić, taniej niż w sklepie - ale jak widać bedzie to teraz traktowane jak próba oszustwa. "No bo stary dlaczego to tak tanio sprzedajesz?" Na przyszłość trzeba dwa .... pięc razy się zastanowić zanim się kliknie. Pozdrawiam Fire_ball Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...