Skocz do zawartości
mechl!n

Taniutkie GF4 Ti4200

Rekomendowane odpowiedzi

Heh byłem jednym z tych co kupili tą karte graficzna u tego kolesia. Po zakończonej aukcji koleś nawet odpowiadał na emaile, i wszytsko wydawało się być OK. Jednak sprawa troche śmierdziała , taka karta w tej cenie, a komentrzarze za aukcje drobnicowe, wstrzymywałem się z wpłatą pieniędzy na konto, gdyż czekałem aż ktoś kto też kupił tą kartę i wpłacił pieniądze otrzyma ją i wystawi mu komentarz. Oczywiście nikt nie dostał obiecanego produkty, ale on nie zarobił tyle ile pisał mechlin, gadałem z innymi ludzmi i oni też czekali z wpłatą pieniędzy, więc nie wszyscy dali się nabrać. Osobiście straciłem zaufanie do allegro, i na jakiś czas wstrzymam się z kupowaniem rzeczy na aukcjach o duzych wartościach. (nigdzie jeszcze nie pracuje, dopiero sie ucze i dlugo zbieralem kasiore na ta karte.) W końcu pojechałem i kupiłem sobie Winfasta A280 LE za 650zl w sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich szczęśliwych użytkowników forum!

Jestem jednym z poszkodowanych użytkowników Allegro.pl, właśnie wspomnianej tu aukcji.

Link do forum dostałem od kolegi Mechlin'a.

Prawda o mojej naiwności, która została tu przytoczona niestety prawdą rzeczywistą. Biorąc udział w aukcji kierowałem się impulsem, to samo tyczy się przelenia pieniędzy. Po prostu widziałem, że coś jest nie tak ze sprzedający ale mimo to zrobiłem przelew, bo wszystkie poprzednie aukcje były OK. I tak naprawdę liczyłem, że sprzedawca będzie "uczciwy".

Wtopiłem 390 zeta i raczej nie łudzę się na to, że zobacze te pieniądze. Ale jeśli chodzi i pozytywny aspekt tej sprawy to muszę napisać, że niekiedy lepiej więcej zapłacić za naukę niż za o wiele poważniejszy błąd.

Lepiej się jednak uczyć za darmo... :(

Mam nadzieję także, że przytoczona na forum aukcja nie skusiła nikogo do dokonania "wirtualnego zakupu".

Pozdrawiam użytkowników forum i wszystkich uczciwych użytkowników Allegro.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bralem udzial w jednej z tych aukcji,ale ze zabardzo nie wierze w takie promocje wiec wyszedlem z tego obronna reka.

Co do dyskusji o wydajnosci kart graficznych to panie Scibi czy ti4200 jest wydajniejsze od r9500 to raczej jest to temat to przedyskutowania,opierajac sie na testach kilku znanych portali technologicznych.pozdro : :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slowo do Mechlina, bylem w grupie kart za 380 zl kontaktowalismy prawie wszyscy kazdy czekal na pierwszy komentarz i zetgo co wiadomo to nikt praktycznie ztej grupy nie wplacil kaski ,wiec twoje wyliczenia sa zdeka lipne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slowo do Mechlina,  bylem w grupie kart za 380 zl kontaktowalismy prawie wszyscy kazdy czekal na pierwszy komentarz i  zetgo co wiadomo to nikt praktycznie  ztej grupy nie wplacil kaski ,wiec twoje wyliczenia sa  zdeka lipne :)

dokładnie wiekszośc ludzi nacięła sie na dyskach niz na tych kartach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem jednego negatywa dla tego wIEŚKA (specjalnie tak napisałem, wiadomo poco) to jakiś kolo ma jego adresi z którego się łączył o jakiejs tam godzinie.Może to być np. jego modem.Czyli nie jest tak źle.W ten spopób można namierzyć kolesia.Ciekawe jak to się rozegra.

Szcunek dla oszukanych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki adres przyslalo allegro po aukcji"

Leszek Wasiołek

Wyszyńskiego 39/10

22-400 Zamość "

wymienilem z nim kilka mailosow

(host-255-248.zamosc.mm.pl [62.141.255.248])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki adres przyslalo allegro po aukcji"

Leszek Wasiołek  

Wyszyńskiego 39/10

22-400 Zamość "

wymienilem z nim kilka mailosow

Kiedy wjazd na chate :?: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slowo do Mechlina,  bylem w grupie kart za 380 zl kontaktowalismy prawie wszyscy kazdy czekal na pierwszy komentarz i  zetgo co wiadomo to nikt praktycznie  ztej grupy nie wplacil kaski ,wiec twoje wyliczenia sa  zdeka lipne :)

Moja pomyłka- wyliczenia teoretyczne pokazujące SKALĘ jego przekrętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem jednego negatywa dla tego wIEŚKA (specjalnie tak napisałem, wiadomo poco) to jakiś kolo ma jego adresi z którego się łączył o jakiejs tam godzinie.Może to być np. jego modem.

Człowiek ten wysyłał maile z podłączenia do inetu przez telewizję kablową (Zamościa). Czuję, że albo koleś jest bardzo młody i trochę nieświadomy możliwości namierzenia, albo też jest zajebiście rafinowany i już dawno nawiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzebaby sprawdzić, bo wczesniej cos tam kupił od kogoś (pomijając groszowe aukcje) . Kupil cos od gościa ("super sprzedawca" i innych)) itd.. i od nich trzebaby starac się o prawidlowy adres. A potem tylko wleciec na chate do goscia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe jaki adres podal tej osobie...http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10214917

Dzięki z przytomność kolego Andrz3j'u. Staram się właśnie tego dowiedzieć.

Ten sprzedawca już mu wystawił "NEGATYWA" za tę aukcję... Szkoda, że tak późno. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe jaki adres podal tej osobie...http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10214917

Dzięki z przytomność kolego Andrz3j'u. Staram się właśnie tego dowiedzieć.

Ten sprzedawca już mu wystawił "NEGATYWA" za tę aukcję... Szkoda, że tak późno. :(

Sugeruję (jak to wcześniej pisał Andrz3j) sprawdzić wcześniejsze aukcje w których GSM_Wiesiek brał udział jako kupujący i które zakończyły się pozytywem dla niego. Oznacza to, że towar dotarł na jego adres- może sprzedający udostępnią go Wam.

Ta ostatnia tranzakcja nie doszła do skutku- być może już wtedy podawał fałszywy adres.

Nie poddawajcie się, jestem z Wami :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde zastanawiam sie co robic, bo moze lepiej bedzie poczekac az pojawia sie nowe karty na rynku

sam juz niewiem

Dobra rada:

Przed rzuceniem się na nowe (FX5200 lub FX5600) obejrzeć ich testy na dobrych serwisach hardwarowych. Mój ulubiony to www.tomshardware.com (ma także polskojęzyczną filię).

Jeśli nie potrzebujesz dobrej grafiki to jej nie kupuj, a jeśli potrzebujesz to kup tą z najlepszym współczynnikiem wydajność/cena.

Po zakupie najwydajniejszego potwora pocieszysz się nim przez około 1 rok (góra 2), a sprzęt tanieje w zastraszającym tempie. GeF 4MX440 kupiłem w czerwcu 2002 za 400 zł, a teraz chodzi za 250zł. Czyli straciłem na niej ok 150 zł przez 9 m-cy. Gdybym wydał dziś 1600zł na karę to ile bym stracił po 9 m-cach? (wg. mnie za dużo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko, stwierdzilem ze jednak poczekam na te najnowsze "potwory" i wtedy se kupie radka 9500 pro za mniejsze sianko niz teraz krzycza

a apropo strat na sprzecie to ja kupilem ponad rok temu geforca 2 ti za 650 zl a dzisiaj obawiam sie ze nie sprzedam za 200 zl, ale tak juz to jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podam treść listu na jaki mi odpisał urzytkownik Allegro który sprzedawał dysk twardy dla gsm_wieska (nie stety nie podał adresu na jaki wysyłał dysk) :

(aha, ten urzytkownik wziął mnie za poszkodowanego, chociaż wyjaśniłem mu całą sprawe)

Rozumiem Twoja sytuacje. Sam tez bym nie chcial byc oszukany (a jak bylem to wiem jak sie czuje czlowiek zrobiony w "bambuko").

Nie moge (a wlasciwie nie powinienem) wprost zdradzic danych osobowych kontrahenta. Nie byloby to zgodne z prawem.

Jednak widze ze wszystko wskazuje na to iz to bylo przygotowanie do "przekretu". Dlatego uchyle rabka tajemnicy... moge nadmienic jedynie tyle ze transakcja odbyla sie zgodnie z regulaminem, jej tempo bylo blyskawiczne a pieniazki otrzymalem niemalze zaraz po wylicytowaniu towaru (wplata z konta w mBanku - numer ten sam co na jego stronie "o mnie"). Poza tym jesli otrzymales z Allegro jego dane osobowe (imie, nazwisko, adres) to mniemam iz sa one prawdziwe, poniewaz takie same dane sa na przelewie. Numeru telefonu do niego niestety nie mam (w mailu z Allegro jest informacja ze "zmienia" wlasnie tenze numer).

Nie wiem w czym moglbym jeszcze pomoc - chyba w niczym bo w sumie dla mnie ta transakcja zakonczyla sie calkowitym sukcesem (totez komentarz wystawiony temu uzytkownikowi jest taki a nie inny).

To chyba wszystko.

A teraz drugi list:

Niestety adresu kolesia nie znam bo towar odebrał osobiści ale znam za to jego numer telefony 600701170

Towar odebrał osobiście od tego Allegrowicza (dysk twardy)

Jeszcze zapytam czy zgłaszał się na ten numer...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładając konto w mbanku sądze że podal prawdziwe dane i w zwiakzu z tym zakładam że jego imie i nazwisko to :

1.Leszek Wasiołek

Przeglądałem jego aukcje i wiekszośc jak cos kupował to albo z zamościa albo z okolic. W zwiakzu z tym zakładam że jego miejsce zamieszkania to rzeczywiście Zamość np.:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11136385

Korzystając z ksiązki telefonicznej tespy czyli:

www.tel.tpsa.pl

i wpisując Nazwisko: Wasiołek

miejsce zamieszkania: Zamość

Otrzymujemy dwa telefony IMHO to ten pierwszy z pojedyńczym nazwiskiem... i sądze że pod tym tel można go złapać.. Adres też jest.

Może ktos zadzowni pod ten nr telefonu i poprosi ładnie Leszka?? Może jakaś kobieta z forumowiczów z "anielskim głosem" i wtedy może się okazac że to rzeczywiście ON..

P.S.Sądzę że to jakis <span style="color:red;">[ciach!]</span>iarz, bo wygląda na to że za bardzo nawet się nie kwapił aby "zatrzeć ślady" ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popixs :)

Mam następne informacje o tym kapciu:

(dane od jednego Alegrowicza których nie moge ujawnić)

TEL : 600701170 i 600770791 - dwa numery z pod których dzwonił na 100% pewne.

Numer GG : 2248225 - z tego numery rozmawiał z Allegrowiczem od którego mam te dane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...