Zeekee Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Witam szukam tanich sposobów na wyciszenie zasilacza bez utraty gwarancji ... Czy ktoś się orientuje w jaki spósb mozna go wyciszyć ? Podkrecilem troche grafike EVGA 8800 GTS 320 mb i zasilacz wszedł tak jakby na wyższe obroty . Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Zasilaczy z reguły lepiej nie wyciszać, bo lubią się grzać, więc powinny być dobrze chłodzone. Mam tu naturalnie na myśli wyciszanie poprzez zmniejszenie obrotów wentylatorów. Radziłbym Ci oklejenie budy matami wyciszającymi. Ewentualnie jeżeli masz już WC - kupienie bloków do chłodzenia zasilacza, choć nie wiem, czy takie coś można kupić ;| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) Wymień ten huragan na cichy wentylator... Tani? Acutake kup za 15zł, jednak przydałby się jakiś mocniejszy. Edytowane 7 Listopada 2007 przez eyah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeekee Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) Wymień ten huragan na cichy wentylator... Tani? Acutake kup za 15zł, jednak przydałby się jakiś mocniejszy. Jak wymienic wentylator w zasilce bez utraty gwarancji ? Jakbym go potrafił wymienic bez utraty gwarancji to nawet dam 25 zł za wentylator cichy ... Może mi ktoś jeszcze powie ... Mam wentylator w budzie chce zmniejszyc jego obroty jak to zrobic za pomoca SpeedFana ? http://img91.imageshack.us/img91/6391/fanqk8.png Ten wentylator to Aux0 Fan Pomocy smilies/wink.gif Edytowane 7 Listopada 2007 przez Zeekee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Jak wymienic wentylator w zasilce bez utraty gwarancji ? takich cudów to się nie da zrobić Mam wentylator w budzie chce zmniejszyc jego obroty jak to zrobic za pomoca SpeedFana ? http://img91.imageshack.us/img91/6391/fanqk8.png Ten wentylator to Aux0 Fan możliwe że twoja płyta nie zezwala na płynną regulację obrotów wentyli...kup sobie Freezone'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 (edytowane) takich cudów to się nie da zrobićda, ostatnio kupiłem wypalarkę DVD i musiałem ją przed zamontowaniem w kompie rozebrać i dolutować 2 kabelki :D.. nawet plomby nie było :) do autora: Zdecyduj się, albo modujesz i zlewasz gwarancję, albo jesteś niedzielnym moderem i wstawiasz diodki w obudowę... Edytowane 8 Listopada 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeekee Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Musze zobaczyc czy mój zasilacz ma plombe i ewentualnie pomyslec nad wymiana jego wiatraczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 (edytowane) jak wymieniałem wentylator w chieftecu to nie stwierdziłem żadnej plomby po drodze, jedynie oryginalne opaski mogłyby zniechęcić, ale igła w rękę i po sprawie... ;) Edytowane 8 Listopada 2007 przez buuren Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 da, ostatnio kupiłem wypalarkę DVD i musiałem ją przed zamontowaniem w kompie rozebrać i dolutować 2 kabelki :D.. nawet plomby nie było :) no to właśnie pod warunkiem, że żadnej plomby nie będzie - bo trzymanie zasilacza nad gotującą się wodą raczej odpada :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) e tam.. jak ktos chce wykonać moda profesjonalnie to wlicza w to utratę gwarancji na niektóre podzespoły :). Potem mamy takie kwiatki - obudowa ładnie pomalowana a cdroman biały jak z doopy chciało by sie rzec... :) Edytowane 10 Listopada 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Prawda jest taka, że bez utraty gwarancji nie będziesz w stanie go wyciszyć bez efektów ubocznych... jedyny sposób bez ingerencji wewnątrz to obniżenie obrotów czy programowo (jeśli jest taka możliwość) czy regulatorem - wynikiem będzie wysoka temperatura zasilacza, a efekt końcowy takiej pracy to nietrzymanie napięć, ew. całkowite uszkodzenie zasilacza... nowe chiefteci mają niestety małe radiatory w związku tym potrzebują duże ilości wymian powietrza. Jeśli chcesz mieć cichy zasilacz musisz podjąć decyzję - zmiana wentylatora na cichszy o zbliżonym przepływie powietrze i utrata gwarancji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Moj Chieftec gps-400 AA-101A przy dosc mocno grzejacym sie, podkreconym sprzecie (c2d@3GHz, 8800gtx @600/1000, 2x2gb, 3xhdd, dvd-rw, xfi) zadowala sie 500 obrotami na minute, dziala tak juz od okolo roku... Nie przeszkadzaja mu male radiatory czy to ze jest odpowiedzialny za wentylacje obudowy - w komputerze mam tylko 2 wiatraki, obydwa @ 500rpm. Jesli nie ma plomby mozna zmienic bez obawy o utrate gwarancji. Wentylator jest podpiety do wtyczki 2pin wiec nawet nie trzeba ciac kabelkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arrakis Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Ja w swoim Truscie 450 przerobilem co sie dalo wliczajac elementy po pierwotnej i wtornej stonie zasilacza co zaowocowalo sprawniejsza praca i mniejszym wydzielaniem ciepla. Chlodzony jest wentem SilentEagle 1000 12cm podlaczonym do 5V. Dziala tak juz dluzszy czas i niema zadnych problemow a ciagnie sprzet taki jak w stopce :) Jak masz plomby na srobkach albo na boku obudowy uzyj suszarki do wlosow aby je rozgrzac. Na goraco schodza bez bolu, trust me B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Nie zakładam nowego tematu, ale też mam chiefa, i chcę zrobić 2 dziury okrągłe na wentyle 12cm na górze i na spodzie obudowy, czego będę potrzebował by to zrobić, by to było ładne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 pilniczka do paznokci :lol: :D :twisted: sory :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 pilniczka do paznokci icon_lol.gif icon_biggrin3.gif icon_twisted.gif sory icon_biggrin3.gif Nic sie nie stało, wiem o co chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arrakis Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Hehe ;) Co do 2 otworkow ;D ... potrzebny Ci bedzie cyrkiel coby otworek na blasze narysowac wiertarka, wiertlo 10-12mm i wyzynarka elektryczna z brzeszczotem do metalu :) Jeden otwor uda CI sie bez problemy w pokrywie zasilacza wyciac gorzej bedzie z tym od spodu :mur: Nic sie nie stało, wiem o co chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Co do 2 otworkow ;D ... potrzebny Ci bedzie cyrkiel coby otworek na blasze narysowac wiertarka, wiertlo 10-12mm i wyzynarka elektryczna z brzeszczotem do metalu icon_smile3.gif Jeden otwor uda CI sie bez problemy w pokrywie zasilacza wyciac gorzej bedzie z tym od spodu mur.gif Dzięki, wiertarkę mam :D, ale muszę od kogoś pożyczyć wyrzynarkę. Edytowane 20 Listopada 2007 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) EDIT: Na razie wyciąłem otwór na 12cm wentylator na przodzie obudowy ;) nie wygląda to profesjonalnie, ale i tak nie będzie tego widać. <Ciąłem szlifierką kątową :D > Spray czarny mat kupiony, w weekend malowanie ;) Sorry za 2 post Edytowane 22 Listopada 2007 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 grill czasem może być usuwalny bez utraty gwarancji,, free, 5 minut, efekty są Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...