CriXu Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) Witam Chcialbym kupic sobie nowego kompika, ostatnio naszla mnie ochota na kilka gierek w ktore chcialbym pograc i stad decyzja o nowym kompiku. Wszedlem na komputronik.pl i wyrbalem sobie taki zestawik: Procesor: Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz (S775) BOX Płyta główna: DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL Karta graficzna: GeForce 8600 GT Palit 256MB HDTV & DVI (PCI-E) Sonic+ Pamięć RAM: OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium Rev2 CL4-4-4 Napędy optyczne: Pioneer DVD+/-RW DVR-212 (Serial ATA) Monitor LCD: 19" BenQ FP93GP srebrno-czarny Zestaw klaw. + mysz: A4Tech RK-870D Power Saver (bezprzewodowy zestaw) Głośniki: Logitech S220 Black Zasilacz: Corsair CMPSU-520HXEU - 520W Obudowa: Chieftec BH-01B-B-SL Inne: Ever Standard 3.0 m czarna Cena zestawu: 3000zł co o nim myslicie??? Edytowane 11 Listopada 2007 przez Szpakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) Trochę złom [; E2160 Foxconn P35A 8600GT Sonic+ 2x 1024 667 Kingston 320 od Seagate a jak WD to AAKS Amacrox 450W Benq FP93GP (chyba takie oznaczenie miał [; ) Napęd każdy byle nie LiteON. EDIT: Poprawione. Edytowane 7 Listopada 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) Trochę złom [; E2160 Foxconn P35A 8600GT Sonic+ 2x 1024 667 Kingston 320 od Seagate a jak WD to AAKS Amacrox 450W Benq FP93G (chyba takie oznaczenie miał [; ) Napęd każdy byle nie LiteON. Mobo - DFI Blood Iron P35 (ale ten Foxconn też będzie OK) RAM - 2x1GB 800MHZ Goodram, bądź dopłać do OCZ 2x1GB 800MHZ Platinum Rev 2.0 (różnica nie duża Monitor : BenQ FP93GP na MVA. Koniecznie z tym oznaczeniem. GS jest już na TN, stąd moja rada ;). RESZTA OK. Edytowane 7 Listopada 2007 przez miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) Trochę złom [; E2160 Foxconn P35A 8600GT Sonic+ 2x 1024 667 Kingston 320 od Seagate a jak WD to AAKS Amacrox 450W Benq FP93G (chyba takie oznaczenie miał [; ) Napęd każdy byle nie LiteON. dlaczego zlom??? wypalara zmieniona na "Pioneer DVR-212D SATA" z dysku zrezygnowalem (zapomnialem ze mam jakiegos Samsunga 320GB 16MB SATAII) grafa zmieniona "GeForce 8600 GT Palit 256MB HDTV & DVI (PCI-E) Sonic+" chyba chodzilo Ci o Benq FP93GP z tym ze, jest on drozszy o ponad 250zeta (warto doplacic??) dlaczego zmienic pamieci??? cos z nimi nie tak??? wolalbym jakies lepsze... a plyty glownej nie moge znalesc w komputroniku :( PS. Mobo zmienione na: DFI Blood Iron P35 (nie ma takiej w komputroniku, jest jakas z dodatkowymi oznaczeniami) Pamieci: OCZ 2x1GB 800MHZ Platinum Rev 2.0 Monitor: BenQ FP93GP na MVA Edytowane 7 Listopada 2007 przez Szpakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Ta DFI ma dodatkowe oznaczenie w komputroniku - TR2L. Do monitora warto dopłacić te 250 zł - różnica między TN, a MVA, to różnica klasy. Poza tym nie kupowałbym w komputroniku, bo np. w ESC można dostać to wszystko o wiele taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) jesli roznica wyniesie ponad 200zl w ECS to tam kupie kompa, jesli nie zostane tutaj w komputroniku... Ok to biore ta plyte :) wielkie dzieki za pomoc... Cos jeszcze zmienic??? nie wiem co z tym zasilaczem i obudowa :) potrzebna mi dobra obudowa z dobrym chlodzeniem i mocny firmowy zasilacz... Wszystko musi byc z jednego sklepu i dostepne... ========== PS. Wyczytalem ze wiele kart graficznych ma wyjście Video HDTV, czy tu chodzi o HDMI??? jakim kablem podlacza sie to grafe do TV ??? do LCD i plazm??? Edytowane 7 Listopada 2007 przez Szpakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 a co myslicie o tym abym zmienil plyte z tej DFI na: EVGA nForce 650i Ultra Mainboard [122-CK-NF66-T1] = ktora kosztuje 100zl mniej... A duzo ludzi sobie ja chwali, i jej mozliwosci O/C chyba na nia sie zdecyduje :) tylko chcialbym aby ktos jeszcze niewypowiedzial co do plyty i zasilacza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Z tą EVGA jest ciut więcej problemów niż z Foxconnem czy DFI. Co do zasilacza - przychylam się do propozycji Grzechu_1990. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 (edytowane) Chcialbym bardzo tego Foxconna ale niestety w komputroniku nie maja, maja za to w ESC ale zdecydowalem ze tam kompa nie kupie... Sprawdzilem przed chwilka jak sie maja ceny w tych dwoch skepach, i jesli chcialbym zrobic zakupy w sklepie ESC zaoszczedzilbym 40zł i plyte jaka bym dostal to ta FoxConn. W komputroniku jest 40zl drozej z plyta: Microstar P35 NEO2-FR Tak, wlasnie na ta plyte sie zdecydowalem :) jakos nie jestem do konca przekonany do tej DFI... Chyba ze stanieje 40-50zl to wtedy wezme ja :) PS. Chyba ze stanowczo mowisz "bierz DFI" :) Edytowane 8 Listopada 2007 przez Szpakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...