Boyco Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Nie wiecie kiedy ma sie pojawic? W polsce? O ile mi wiadomo to miał być juz w maju dostępny w sprzedaży. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 :x widzialem to cudo i jestem zly. chcialem sobie to kupic i widze ze niepotrzebnie kupowalem copper shima XP. Nie bedzie pasowal do nowego amd :cry: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 :x widzialem to cudo i jestem zly. chcialem sobie to kupic i widze ze niepotrzebnie kupowalem copper shima XP. Nie bedzie pasowal do nowego amd :cry: :evil: może zapodaj linka to więcej osób zobaczy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 "Jak wiadomo, korporacja AMD ma zamiar zaprezentować 10 czerwca br. nowe procesory Athlon XP wykonane w technologii 0,13 mikrona. Wiadomo również, że od światowej premiery do pojawienia się produktu w sklepach mija jednak zazwyczaj jakiś czas. Również i w tym przypadku, jak twierdzi serwis The Inquirer, zwolennicy układów Advanced Micro Devices będą musieli trochę poczekać. Chipy Athlon XP pojawią się na sklepowych półkach pod koniec czerwca lub nawet w środku lipca. Powód opóźnienia nie jest trudną zagadką. AMD nie ma bowiem fizycznych możliwości do wyprodukowania tak dużej liczby mikroprocesorów. Ich największa partia trafi do największego partnera AMD – korporacji Hewlett-Packard. Kiedy tylko HP (a wraz z nim teraz również i Compaq) otrzyma wystarczającą liczbę kości (a ma być to spora dostawa), "resztki" zostaną dostarczone do innych dystrybutorów." Zrodlo - Chip newsroom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 U mnie sa juz zamowiena :D Jak chcesz, to zamawiasz :D :D :D I czekasz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 a ali będzie kosztować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Szłyszałem że cena nie bedzie dużo wyższa od AMD 0.18 ponieważ poaz technologią 0,13 nie ma w tych procka żadnych zmian. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Szłyszałem że cena nie bedzie dużo wyższa od AMD 0.18 ponieważ poaz technologią 0,13 nie ma w tych procka żadnych zmian.Cena nie bedzie wiele wyzsza bo bedzie tez niewiele lepszy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Czekam z niecierpliwością//// A zmiany mają być (gdzies czytałem) ale drobne na pewno nie zwiększają pamięci :/ a szkoda ale chyba ma się tak nie grzec... i jakies drobne zmiiany.. Ale ciekawe jaki procesor Intela wysiądzie przy tym Procku ;> Jak nasi overclockerzy z forum go podkręcą to nawet Intelowski P4 4.0 ghz nie ma szans 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Nie wiecie kiedy ma sie pojawic? W polsce? O ile mi wiadomo to miał być juz w maju dostępny w sprzedaży. A będzie miał takie samo gniazdo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Nie zauwazuliscie jakisj zbierznosci z data premiery. Polska przeciez wtedy gra mecz. 10 czerwaca mamy juz 1 porazke ciekawe czy bedzie tez i druga? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Nie zauwazuliscie jakisj zbierznosci z data premiery. Polska przeciez wtedy gra mecz. 10 czerwaca mamy juz 1 porazke ciekawe czy bedzie tez i druga?Polska to bezdie napewno porazka ale Amd to nie Polska :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Szłyszałem że cena nie bedzie dużo wyższa od AMD 0.18 ponieważ poaz technologią 0,13 nie ma w tych procka żadnych zmian.Cena nie bedzie wiele wyzsza bo bedzie tez niewiele lepszy :P Niestety zgadzam się :? Nie kręci się lepiej (pierwsza seria ?) Nie jest szybszy od 0,18 Troszku się mniej grzeje http://www.overclockers.com.au/techstuff/a...red/page2.shtml Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Nie wiecie kiedy ma sie pojawic? W polsce? O ile mi wiadomo to miał być juz w maju dostępny w sprzedaży. A będzie miał takie samo gniazdo? Tak :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 http://www.frazpc.pl/ Tam jest news na ten temat :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Cena nie bedzie wiele wyzsza bo bedzie tez niewiele lepszy :Pa po co ma byc lepszy skoro p4 mu do stop nie doruwnuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Cena nie bedzie wiele wyzsza bo bedzie tez niewiele lepszy :Pa po co ma byc lepszy skoro p4 mu do stop nie doruwnuje???? - rozwin swoja mysl. Moze chodzi Ci o jakis model. Jezeli sie obudziles po polrocznej drzemce to zajrzyj do linka ktorego zamiescilem w topicu "Power intela" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 AMD Atlon XP Thoroughbred 2200+ (1.8 GHz) - 347 Euro :D Taniocha ! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 ty <span style="color:red;">[ciach!]</span>a pajacu ja nie porownuje procka 1333mhz do 3000mhz bo to tylko potrafi taki pojeb jak ty. Athlon Xp 2.1+ghz jest wydajniejszy niz p4 2.4ghz i to mi w zupelnosci wystarczy do podjecia wyboru Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 ty kurcze pajacu ja nie porownuje procka 1333mhz do 3000mhz bo to tylko potrafi taki pojeb jak ty. Athlon Xp 2.1+ghz jest wydajniejszy niz p4 2.4ghz i to mi w zupelnosci wystarczy do podjecia wyboruKto tu jest pojebem to my wiemy. Porownywac najlepszego athlona z nienajnowszym juz PIV - lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Tak czy siak biore Tego nowego Athlonka nie dlatego ze jest tańszy a dlatego, że w 80% jest wydajniejszy od p4 a to sie chyba liczy... ale poczekam az bedzie troche więcej GHZ :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Szłyszałem że cena nie bedzie dużo wyższa od AMD 0.18 ponieważ poaz technologią 0,13 nie ma w tych procka żadnych zmian.Cena nie bedzie wiele wyzsza bo bedzie tez niewiele lepszy :P Kaeres, Ty jednak to naprawde lubisz... :) Kijek w mrowisko? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 ty kurcze pajacu ja nie porownuje procka 1333mhz do 3000mhz bo to tylko potrafi taki pojeb jak ty. Athlon Xp 2.1+ghz jest wydajniejszy niz p4 2.4ghz i to mi w zupelnosci wystarczy do podjecia wyboruKto tu jest pojebem to my wiemy. Porownywac najlepszego athlona z nienajnowszym juz PIV - lol ej widziales brame? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 ty kurcze pajacu ja nie porownuje procka 1333mhz do 3000mhz bo to tylko potrafi taki pojeb jak ty. Athlon Xp 2.1+ghz jest wydajniejszy niz p4 2.4ghz i to mi w zupelnosci wystarczy do podjecia wyboruKto tu jest pojebem to my wiemy. Porownywac najlepszego athlona z nienajnowszym juz PIV - lol ej widziales brame?:?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 AMD Atlon XP Thoroughbred 2200+ (1.8 GHz) - 347 Euro :D Taniocha ! :lol: AMD Atlon XP 2200+ (1.8 GHz) "Thoroughbred" - 347 Euro (1246PLN); AMD Atlon XP 2300+ (1.867 GHz) "Thoroughbred" - 382 Euro (1372PLN); AMD Atlon XP 2400+ (1.933 GHz) "Thoroughbred" - 406 Euro (1458PLN); AMD Atlon XP 2500+ (2.0 GHz) "Thoroughbred" - 437 Euro (1570PLN) No to mamy 2GHz od AMD :D Tylko te ceny ... hm ... a może TWEAK zrobi promo ?!! :wink: I kto zdobędzie tytuł mistrza wydajności (jakby P rating 2500= 2,5GHz - dokładnie tyle ile najszybszy PIV) Best in 3DMark ??? ... i w ogóle ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 No to mamy 2GHz od AMD :D Tylko te ceny ... hm ... a może TWEAK zrobi promo ?!! :wink: I kto zdobędzie tytuł mistrza wydajności (jakby P rating 2500= 2,5GHz - dokładnie tyle ile najszybszy PIV) Best in 3DMark ??? ... Ciekaw jestem osiagow tego 2,5Ghz wkoncu bedzie z czym porownywac najszybszego P4, ktory pewnie dostanie w dupe ;) . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Czy nowy Athlon będzie działał w płytach 266A, jakie będzie napięcie procesora ?? (bo u mnie minimum to jest 1.65V ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Czy nowy Athlon będzie działał w płytach 266A, jakie będzie napięcie procesora ?? (bo u mnie minimum to jest 1.65V ) Raczej na pewno będzie działał. Napięciem się nie przejmuj. Może być potrzebny upgrade BIOSU. Jedyny problem na starszych płytach to ewentulny brak obsługi mnożników wyższych niż 12,5, ale po ustawieniu FSB na 166 i tak mamy możliwość włożenia Athlona do modelu XP 2600+ włącznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Ciekaw jestem osiagow tego 2,5Ghz wkoncu bedzie z czym porownywac najszybszego P4, ktory pewnie dostanie w dupe ;). Hehe, już niektórym widze zaczyna się mieszać :) Najszybszy dostępny Antek XP to będzie 2500+, czyli 2,0GHz! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Ciekaw jestem osiagow tego 2' date='5Ghz wkoncu bedzie z czym porownywac najszybszego P4, ktory pewnie dostanie w dupe ;).[/quote'] Hehe, już niektórym widze zaczyna się mieszać :) Najszybszy dostępny Antek XP to będzie 2500+, czyli 2,0GHz! :)] Wiem o tym dobrze :) ale nie widze powodow zeby go nie podkrecic . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...