Skocz do zawartości
ZielonyTBG

Nie Działające Ikony Dysków.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam problem z ikonami dysków twardych na kompie.Po wejściu do "mój komputer" naciskam lewym przyciskiem myszy na ikonie dysku C:,D: lub E: i na sekundę pojawia się przy strzałce klepsydra i więcej się nic nie dzieje.Dopiero gdy dam prawym przyciskiem myszy i wybiorę "otwórz" wtedy dopiero otwiera się dysk.Dzieje się tak tylko z twardym bo do DVD mogę wejść bez problemu.System jest postawiony nowy bo tamten już się sypał i też występowała ta dolegliwość.Myślałem że po formacie będzie git a tu dalej to samo.

Konfig:Sempron 3000 AM2 na płycie Foxconn 2x512mb razem z 7600GT i dyskiem 80Gb Samsunga podzielonym na 3 partycje.System Windows XP PRO SP2.

Bardzo proszę o pomoc w tym temacie. :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj na wklej log z combofix oraz hijackthis i podaj link do logow.

Oto logi.Mam nadzieje że dobrze są zrobione. :oops:

ComboFix

HijackThis

Jeżeli coś zrobiłem źle to proszę o jakieś instrukcję. :D

Edytowane przez ZielonyTBG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez napisalem zebys wkleil na http://wklej.org i podal link do nich, wystarczylo przeczytac co napisalem, wedytuj to co wkleiles i usun lub wklej tam gdzie pisalem zamast zasmiecac forum.

Combofix wszystko usunal ale zainstaluj SuperAntiSpyware oraz AntiVir Pe i przeskanuj wszystkie dyski.

Wklej do notatnika to:

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\svcshare]

Zapisz jako fix.reg i uruchom.

Nie zapomnij tez usunac trojany z pendrivea/karty/dysku z ktorego zainfekowales sobie system. Najlepiej wylacz w ogole autorun dla wszystkich dyskow np. przy pomocy TweakUI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już poprawione.Sorki.Zainstalowałem NOD-a i puściłem skan.Znalazł 6 wirusów o nazwie Win32/Fujacks.L które zostały usunięte.

Aha wpis do rejestru dodałem.Na razie jest OK,no i można wejść do dysku bez problemu.

Dzięki za wszystko Kolobos.

Edytowane przez ZielonyTBG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi