Pantas Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Posiadam dysk Samsung SATA II 250GB. Chyba padł. Dysk jest rozpoznawany w biosie, silnik się kręci ale głowica nie chce czytać. Trzaska co jakiś czas jakby napięcie pojawiało się i nagle spadało. Czy on nadaje się do naprawy? Najprawdopodobniej uszkodzenie zostało spowodowane przez upadek na jego róg drugiego dysku, ale pewny tego nie jestem. Pozdrawiam i jestem wdzięczny za wszelkie sugestie, bo jestem załamany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Oddaj na gwarancje i nie tłumacz się im że Ci coś tam spadło :) Przestał działać i już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 na wszelki wypadek sprawdź w innym komputerze - mógł Ci może kontroler paść na płycie. Jak nie to gwara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Czy uszkodzenia mechaniczne dysku są naprawialne w serwisie komputerowym? Czy po takiej naprawie dane będą na swoim miejscu czy ciężko to stwierdzić? Jak oddam na gwarancję to przyślą mi pewnie nowy dysk twardy, a ten był przed uszkodzeniem pełny, było na nim 250 gb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Zapomnij ze dostaniesz dysk z Naprawionymi" głowicami. Przy uderzeniu uszkodziłes głowice odczytujaca i dlatego dysk stuka głowicami oraz zatrzymuje i rozpedza talerze. Jesli serwis sie nie dopatrzy uszkodzenia z winy użytownika to bedziesz miał farta... Dlatego dane co pewien czas zgrywa sie na płyty DVD i ma sie spokój... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...