Mario_86 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 (edytowane) Od dłuższego czasu zastanawiam sie czy wykonać ten krok z rozbudową kompa czy może pozostać przy agp i kupić(tymczasowo) 7300 GT(ps. czekam nadal na testy Beka ;)). Sprzęt mam podany w sigu. Co do zakupów to myślałem żeby nabyć następujące części: płyta - Foxconn A690GM2MA-8KRS2H - 193 zł proc - Athlon X2 4000+ - 209 zł ram - 1 gb Goodram 667 mhz (albo Kingston) - 71 zł zasiłka - FFSP400-60PFN - 65 zł ~538 zł Teraz pytanie ile wziąłbym za obecne graty?. Myślę że ok. 370 plus zasilacz jeszcze codegena(bodajże :D). Do tego dołożyłbym póki co 7300 gt Palita(pcie juz oczywista) narazie bo funduszy jeszcze nie mam tyle żeby odwalić fest grafę ;).Odrazu mówie, że nie interesuje mnie podkręcanie. Co sądzicie o tym pomyśle i zestawie? Opinie i sugestie please ;) Edytowane 8 Listopada 2007 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Czekasz na testy a koledze uwalona grafika przyszła :| IMO lepiej wyjdziesz jak kupisz sprzęt, który podałeś a później dokupisz jakąś grafikę na PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 A może kombinacja E2140 + AsRock 4CORE1333-FULLHD z zintegrowaną RS600 ? Ta płyta pozwoli na OC - osiąga FSB390, co w przypadku E2140 da 3120Mhz :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 O ile proc na tyle pozwoli. Ale opcja w sumie niezła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 To ja jeszcze bardziej zamotam. Gigabite na p31 i do tego jakaś przejściowa grafika np x550 lub 6200. Niby takie same koszty będą, ale już gigabyte ma jakieś większe podstawy do o/c niż asrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Też OK, ale nie X550, czy 6200, a do 100 zł - Radeon X700Pro ;). Na tym już się da dobrze grać :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Jak już to 6600, który jest chyba trochę lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Ja bym brał gigabyte na p31 + e2160/e2140 do tego jakaś karta na PCI za 1zł na przetrzymanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 No dobra ale napisałem ze sprzętu podkręcał nie będę. Wogóle tego jeszcze nie robiłem i raczej nie zamierzam.I nie mieszajcie mnie z błotem bo nie biorę intela. Możliwe ze jest wydajnieszy ale mi bardziej odpowiada x2. Co do grafy to jak juz kupie takie czesci jakie podałem to sprawie 7300 gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Uno problemo nastąpił bo foxconów nie ma w apollo ech ;/.Więc teraz jaka alternatywa? Może z gigabyte ten model M61SME-S2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Płyta tak - ale S3 , jest bogatsza, że tak powiem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...