bjkuba Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Witam mam pewien problem z zadaniem "jest ciąg xn = 2 + sin x(n-1) /*(n-1) jest w indeksie dolnym */ x0 jest pobierane z klawiatury. Dla pierwszych 50 wyrazów ciągu znajdź minimalną wartość. Nie używaj do tego tablic." pierwsze 50 wyrazow mi wypisuje to nie problem, ale nie mam pojecia jak obliczyć wartość Minimalną. Jeśli ktoś by miał jakis pomysł to prosilbym o podpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 (edytowane) jedna zmienna tymczasowa, do ktorej wbijasz aktualna wartosc minimalna i w miare obliczania kolejnych wyrazow ciagu porownujesz z kolejnymi wynikami Edytowane 8 Listopada 2007 przez tukamon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 wykorzystanie tablic było by nawet trudniejsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 moze to taka chora zmylka z ta tablica, cos jak "nie patrz w dol" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...