dymciu Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Witam.Zmienilem plyte glowna na Asus M2N32-SLI Deluxe,wsadzilem na nia Geile DDR2 800Mhz 2x1024MB wszystko bylo dobrze az do momentu jak dolozylem jeszcze 2x512MB.Po tym komp nie startuje,jak wyjme te 512-stki wszystko jest ok.Gdy wsadze 4x512MB to tez jest wszystko wporzadku.Nie mam pojecia co jest grane.Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 (edytowane) Ustaw pamieci we flexa. Czasem przy takiej konfiguracji alacza sie przeplot i cos pierdzieli. Do tego sprawdz napiecia. Mozliwe , ze jest jakis spadek na ich zasilaniu i tyle. U mnie jest podobna sytuacja. 2x512 Geila smiga ok , ale po dolozeniu 1x1GB albo 2x1GB tez sa problemy. Wyeliminowalem to ustawiajac wlasnie flexa , dajac 2.0V na ramy. Teraz nie mam zadnych problemow (a bez napiec zdazaja sie czest bledy CRC - wiec widac , ze po obsadzeniu bankow jest jakby vdimm droop). Moze to ci jakos pomoze. Edytowane 8 Listopada 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...