godzio1 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Nabyłem właśnie taki zestaw : Płyta główna Gigabyte GA P35C-DS3R i karta graficzna Asus Radeon 2600Pro. Problem mam z nim taki, że 3DMarki i PCmarki w wersjach od 2003 w górę zawieszają mi kompa tuż po ich uruchomieniu. Widac planszę tytułową, przez chwilę można jeszcze poruszac myszą, potem komp przestaje reagowac na cokolwiek i na końcu na ekranie ląduje mozaika pionowych pasów i następuje zwis. Wcześniejsze wersje 3D i PC marków chodzą ok. Co ciekawe, tuż po instalacji systemu i sterowników, wszystkie 3D i PC marki przechodzą bez problemu stronę tytułową. Wystarczy jednak zainstalowac chocby MS encodera, czy trochę innego softu i problem wraca. Sprzętu nie podkręcałem , testowałem na markowych i mocnych zasilaczach i przy dobrych RAM-ach. Wyczytałem gdzieś, że można uruchomic 3D marki z opcją -nosysteminfo. Faktycznie, pomaga to o tyle, że przechodzi planszę tytułową - a potem znów kolorowe śmieci i zwis. Jest jakiś na to ratunek, albo boryka się ktoś z Was z podobnymi problemami ? Uruchamiałem też parę gier i w nich problemu nie ma żadnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duke666 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Co do 3d marków, to problem rozwiązuje zapisanie w katalogu z 3d markiem nowej wersji pliku dll.. Wiecej na ten temat jest tu: Ati Radeon Hd 2900pro/xt/xtx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godzio1 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Wielkie dzięki, jak ręką odjął :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...