Dexter Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Dzis zdarzylo mi sie cos ciekawego a mianowicie wyskoczyl nie wiadomo skad takie oto okienko: Dodalem obok widok menedzera zadan zeby bylo widac jaka aplikacja to wyrzucila. Czy moze ktos z szanownych grupowiczow ma pojecie WTF ?? Nie podoba mi sie ze ktos moze wrzucic mi na pulpit co zechce. Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molo Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Hehs, u mnie tez sie to badziewie pare razy pokazalo. Notabene takze mi sie to nie podoba, ale nie wiem co to wogole jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icem@n Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 usługa posłaniec jest zawarta w win 2000 i xp, kumplowi też takie coś wyskoczyło, nie wiedział z kąd a tu http://banita.pl/konf/smbpopupwinxp.html jest wszystko ładnie opisane, co to jest i jak to można wyłączyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Jest to usluga dostepna w windach NT i XP (nie wiem czy w 2k tez). A dziala ona tak, ze w URUCHOM wpisujesz "net send xxx yyyyy", gdzie xxx to nazwa kompa w sieci, a yyyyy to tresc wiadomosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Dzieki za odpowiedzi. Coraz mniej zaczyna mi sie podobac ten microsyf ze wstawia takie mozliwosci do swoich systemow. Ogolnie ten XP to niezla sprawa ale zabezpieczenia jak kulaly tak kuleja :cry: Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icem@n Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 a dokładniej :) to w miejsce xxx można dać adres ip, ja tak robiłem kumplowi joke, tylko wcześniej zmieniłem nazwę kompa na MICROSOFT :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 witam :idea: aby wyłączyć otrzymywanie komunikatów od urzytkowników sieci należy wyłączyć usługę "Posłaniec". :?: panel sterowania->narzędzia administratora->usługi tutaj zatrzymać wyżej wymienioną usługę :lol: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 A ja ostatnio jak oprużniałem kosz (najpierw wlazłem do niego, bo nie wiedziałem co tam leży) to otrzymałem komunikat od XP > Czy usunąć WINDOWS 8O 8O 8O 8O . A to był zwykły *.jpg. Żałuje, że screena nie zrobiłem, bo widziałem taki wałek po raz pierwszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 A ja ostatnio jak oprużniałem kosz (najpierw wlazłem do niego, bo nie wiedziałem co tam leży) to otrzymałem komunikat od XP > Czy usunąć WINDOWS 8O 8O 8O 8O . A to był zwykły *.jpg. Żałuje, że screena nie zrobiłem, bo widziałem taki wałek po raz pierwszy.Nie jestes jedyny, mi tez sie to prezytrafiło osatnimi czasy. Zajeb** Sprawa hehehe :lol: :lol: :lol: :lol: Trzeba uwazac aby na prawde nie usunać 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OZON Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 U mnie Dętki 40.72 wyświetlają specyfikację grafiki: AGP 3.0 (transfer 8x) grafa to GF2ti :D :lol: screena mam ale w chacie :( Acha stery są WHQL (certyfikowane przez microsyf, a co do pisowni to nie wiem czy dobrze pamiętam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 usluga poslaniec jest w winie xp, 2000 i nt.......... wylacza sie to w starturuchommsconfigzakladka uslugi znajdujesz Poslaniec i odznaczasz :) Pozatym bylo to walkowane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 A ja ostatnio jak oprużniałem kosz (najpierw wlazłem do niego, bo nie wiedziałem co tam leży) to otrzymałem komunikat od XP > Czy usunąć WINDOWS 8O 8O 8O 8O . A to był zwykły *.jpg. Żałuje, że screena nie zrobiłem, bo widziałem taki wałek po raz pierwszy. buehehehehehehe qrde no :lol: mi wyskakiwaly komunikaty "alerty" puste :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...