Hormonn Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Sytuacja wyglada tak ze dosc mocno spadly ceny procków s939 wiec zastanawiam sie nad kupnem takiego procka http://allegro.pl/item266972667_athlon_64_...wa_rdzenie.html Moje pytanie jest takie ze czy poczuje różnice i czy wogole warto, nie chce na razie zmieniać kompa myślę tylko nad prockiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Sytuacja wyglada tak ze dosc mocno spadly ceny procków s939 wiec zastanawiam sie nad kupnem takiego procka http://allegro.pl/item266972667_athlon_64_...wa_rdzenie.html Moje pytanie jest takie ze czy poczuje różnice i czy wogole warto, nie chce na razie zmieniać kompa myślę tylko nad prockiem. lepiej dokup ramu bo jak ja mialem 512 to szkoda gadac a teraz jak mam 2gb to same programy bez grania biora 530mb.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 No pewnie że będzie różnica w wydajności ,jeśli jakaś aplikacja korzysta z dwóch rdzeni. Osobiście na twoim miejscu bym sprzedał obecnego procka wraz z płytą i pamięciami ,dołożył nieco i kupił E2160/2180 ,a do tego płyta P35. Np ta MSI co mam w sigu. Możesz kupić selekta, gdzie spokojnie wyciągniesz nawet 3.2 ghz. Płyta będzie obsługiwać również Penryna , więc i na przyszłość się przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Mam jeszcze jedna kostke ramu 512 tylko w tej chwili założyłem bratu bo jego pamięć padła.\ Moze i racja z tą sprzedażą kompa i zakupem coś nowszego, tylko nie wiem co na to zona :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Niestety z twoja małżonką nie damy rady nic zrobić :]. Lepiej pchaj się w e2160. Tak poza tym ktoś kiedyś gadał że ten asrock może mieć problemy z o/c dwurdzeniowych procków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Ok to teraz mi powiedzcie jaki ram i jaka płyta bo w przyszłym tygodniu zona u siebie w hurtowni zamówi mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Ok to teraz mi powiedzcie jaki ram i jaka płyta bo w przyszłym tygodniu zona u siebie w hurtowni zamówi mi. do jakiej kwoty??? msi neo2 fr - 360 goodram 2x1 - chyba 150 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Zależy do jakiej kwoty. Jak taniej, to polecam Gigabyte P31-DS3L. Jest tania, ale bardzo stabilna i pozwala na bardzo dobre OC :). Jak rożej to np. Foxconna P35A czy MSI p35 neo2-fr/fir. Ramki starcza Kingstony 667. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Moze być jakaś droższa płyta tylko taka która nie będzie sie gryzła z palit sonic+ 8600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Ta się z nim nie gryzie (przynajmniej jak ja ostatnio składałem gościowi p31 ds3l + 8600gt Sonic+ to nic się nie gryzło :)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Nie będzie się gryźć. I najlepiej jak Cię stać to bierz selekta e2160/80. Oba można ładnie wykręcić. Do tego ten budżetowy 8600GT i będziesz miał całkiem niezły sprzęcik. Pamięci jak wyżej kolega napisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Jak już będę kupował to zapewne wezmę selekta, tak ze po niedzieli szykuje sie nowy sprzęcik :). Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 A czy ten zasilacz styknie mi do nowo zakupionego kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 ModeCom MC-350ATX 2.0 350W ?? Powinien, zły nie jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...