MaKaR Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 zakupiłem sobie ostatnio na giełdzie kabelek tv i polazłem go sprawdzić do kumpla (bo mi sioe zasiłka spaliła ;)) podłączyłem konfiguruje i widze czarnobiały obraz bawiłem sie ustawieniami i nic. czy są takie bajery szmery i syfy jak czarnobiały kabel tv jak tak to sie wqrwie na maxa (karta kumpla to winfant gforce mx 440) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Moze masz ustawiony tryb NTSC a TV go nie obsluguje. Popatrz w ustawieniach ekranu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Zwykły kabelek TV nie może być czarnobialy, może być conawyżej miernej jakości, ale to by się raczej objawiło jakimiś zakłóceniami obrazu. Sprawdź lepiej czy nie masz ustawionego sygnału wejściowego jako SECAM bo on jest czarnobiały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 no kombinowałem zasrane gforce zobaczycie wpakuje na swojego radka i bedzie śmigało :D:D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Sprawdź lepiej czy nie masz ustawionego sygnału wejściowego jako SECAM bo on jest czarnobiały.Bzdura! SECAM tak samo jak PAL (czy też NTSC) jest systemem telewizji kolorowej, kiedyś nawet był używany w Polsce. podłączyłem konfiguruje i widze czarnobiały obrazPrawdopodobnie masz ustawione wyjście na S-Video (sygnał koloru jest przesyłany osobnym przewodem), zmień na Composite (zespolony sygnał wizyjny). A tak wogóle to jaki dokładnie ten kabel kupiłeś? Jakie ma wtyczki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Rzeczywiście napisałem to tak jakby chodziło mi o to, że SECAM jest czarnobiały co nie jest prawdą, lub jak to ładnie ująłeś jest bzdurą :) . Tak naprawdę to chciałem napisać że podanie sygnału SECAM do nowego telewizora, w moim przypadku daje obraz czarnobiały (co akurat sprawdziłem i nie udało mi się uzyskać kolorowego) system ten chyba wyszedł z użycia w Europie. Na starym 15 letnim Gold Starze obraz w SECAM rzeczywiście jest kolorowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 więc tak kabel ma euro złącze na jednym końcu a na drugim ma wejście na dzwiękówke i grafike a ustawienia miałem ani composite ani s-video tylko auto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Bzdura! SECAM tak samo jak PAL (czy też NTSC) jest systemem telewizji kolorowej, kiedyś nawet był używany w Polsce.BULLSHIT! Tylko te TV dobrych firm (Sony itp) maja wbudowana obsluge NTSC i SECAM. Starsze nie maja bo nie bylo to wtedy oplacalne! (Np. PSX wlaczony z gra Japonska bedzie mial obraz czarno-bialy na moim TV. Zeby miec kolor musze podlaczyc PSX przez wideo obslugiwanym NTSC) Najlepiej MaKar powiedz jaki masz TV i sproboj przez wideo podlaczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 więc tak kabel ma euro złącze na jednym końcu a na drugim ma wejście na dzwiękówke i grafike a ustawienia miałem ani composite ani s-video tylko auto Domniemam że używasz TV-Toola. Jesli tak to przełącz na sztywno na compsite, bo to jego auto średnio działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...