860lacov Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 (edytowane) Wpadła mi właśnie do rąk nokia 6234. Ze strony heyah ściągnąłem ustawiania MMS i GPRS. Telefon przez wbudowaną przeglądarkę łączy się normalnie, ale niestety kiedy próbuję połączyć się przez operę mini wyświetla mi się napis, że nie może się połączyć z siecią. Jeśli się nie mylę to trzeba oprócz ściągnięcia ustawień stworzyć dodatkowo punkt dostępu. Niestety nie wiem jak to zrobić i nie bardzo mogę znaleźć informacje w sieci. Jeśli ktoś orientuje się co trzeba zrobić to proszę o pomoc. Edytowane 11 Listopada 2007 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Która wersja Opery? Mi na najnowszej po sciagnięciu w 2630 przy pierwszym uruchomieniu nie moze skonczyc instalacji dając info o braku połączenia chociaz siec w telefonie działa(orange). Edit. Juz nie wazne. Musiałem stworzyc własną konfiguracje sieci i się na nią przełączyc. http://www.operamini.com/help/connect/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Nie chce działać ani 3 ani 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Ustawienia, których szukasz powinny być tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Przed chwilą i tam próbowałem i dalej nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Przed chwilą i tam próbowałem i dalej nic EDIT Udało się! Najlepiej jest zrobić tak: 1. Ustawiania -> konfiguracja -> Własna konfiguracja -> dodaj -> Web i konfigurujemy (ja mam heyah więc...) Nazwa konta: heyahwap Strona główna: http://wap.heyah.pl Nazwa użytkownika: nic nie wpisujemy Hasło: jw Użyj preferowanego punktu dostępu: Tak 2. Teraz dodajemy kolejną własną konfigurację - punkt dostępu Nazwa konta: dowolna Ustawiania punktu dostępu: Nośnik danych: dane pakietowe Ustawienia nośnika: Pkt. dost. danych pakietowych: heyah.pl Typ sieci: ja mam IPv4 (być może IPv6 też by działało, ale nie sprawdzałem, a nawet nie wiem co to jest) Typ uwierzytelniania: Normalne nazwa użytkownika: heyah hasło: heyah Teraz należy zarówno pierwsze jak i drugie ustawiania ustawić jako domyślne i powinno działać. p.s. Nie chcę zakładać nowego tematu więc dodam pytanie tu. Już wiem, że telefon da radę uruchomić pliki w rozdzielczości 320x240, z tym, że nie wiem tak naprawdę jak ustawić enkoder dla optymalnego rezultatu jakość/wielkość. Jeśli nikt z was jeszcze się nie bawił to po prostu będę katował do oporu aż znajdę najlepsze parametry, jednak jeśli ktoś z was już ma doświadczenie z przerabianiem plików z np AVI -> 3GP lub MP4 to proszę aby napisał jakie są wg niego najlepsze ustawienia dla nokii 6234 (zapewne i te z 6233 będą dobre, a nie wykluczone, że i ustawiania dla nokii 6280 też zadziałają). W każdym razie proszę o pomoc w ustawianiu takim aby uzyskać płynny obraz i dźwięk dobrej jakości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...