Skocz do zawartości
860lacov

Opera Mini Na Nokii 6234

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadła mi właśnie do rąk nokia 6234.

Ze strony heyah ściągnąłem ustawiania MMS i GPRS. Telefon przez wbudowaną przeglądarkę łączy się normalnie, ale niestety kiedy próbuję połączyć się przez operę mini wyświetla mi się napis, że nie może się połączyć z siecią.

Jeśli się nie mylę to trzeba oprócz ściągnięcia ustawień stworzyć dodatkowo punkt dostępu. Niestety nie wiem jak to zrobić i nie bardzo mogę znaleźć informacje w sieci.

Jeśli ktoś orientuje się co trzeba zrobić to proszę o pomoc.

Edytowane przez hot_lopez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Która wersja Opery?

Mi na najnowszej po sciagnięciu w 2630 przy pierwszym uruchomieniu nie moze skonczyc instalacji dając info o braku połączenia chociaz siec w telefonie działa(orange).

Edit. Juz nie wazne. Musiałem stworzyc własną konfiguracje sieci i się na nią przełączyc.

http://www.operamini.com/help/connect/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą i tam próbowałem i dalej nic

EDIT

Udało się!

Najlepiej jest zrobić tak:

1.

Ustawiania -> konfiguracja -> Własna konfiguracja -> dodaj -> Web

i konfigurujemy (ja mam heyah więc...)

Nazwa konta: heyahwap

Strona główna: http://wap.heyah.pl

Nazwa użytkownika: nic nie wpisujemy

Hasło: jw

Użyj preferowanego punktu dostępu: Tak

2.

Teraz dodajemy kolejną własną konfigurację - punkt dostępu

Nazwa konta: dowolna

Ustawiania punktu dostępu:

Nośnik danych: dane pakietowe

Ustawienia nośnika:

Pkt. dost. danych pakietowych: heyah.pl

Typ sieci: ja mam IPv4 (być może IPv6 też by działało, ale nie sprawdzałem, a nawet nie wiem co to jest)

Typ uwierzytelniania: Normalne

nazwa użytkownika: heyah

hasło: heyah

Teraz należy zarówno pierwsze jak i drugie ustawiania ustawić jako domyślne i powinno działać.

p.s.

Nie chcę zakładać nowego tematu więc dodam pytanie tu.

Już wiem, że telefon da radę uruchomić pliki w rozdzielczości 320x240, z tym, że nie wiem tak naprawdę jak ustawić enkoder dla optymalnego rezultatu jakość/wielkość.

Jeśli nikt z was jeszcze się nie bawił to po prostu będę katował do oporu aż znajdę najlepsze parametry, jednak jeśli ktoś z was już ma doświadczenie z przerabianiem plików z np AVI -> 3GP lub MP4 to proszę aby napisał jakie są wg niego najlepsze ustawienia dla nokii 6234 (zapewne i te z 6233 będą dobre, a nie wykluczone, że i ustawiania dla nokii 6280 też zadziałają).

W każdym razie proszę o pomoc w ustawianiu takim aby uzyskać płynny obraz i dźwięk dobrej jakości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi