CriXu Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 (edytowane) Przejzalem kilka stron forum o zasilaczach i nie znalazlem niczego konkretnego... Prosze doradzcie mi jaki kupic zasilacz do O/C, taki zeby tez byl bardzo cichy... O/C bedzie srednio ostre, grafa chwilowo 8600GT ale pozniej zmienie na 8800GTS-a lub GT... Wiec zasilacz musi miec maly zapas mocy. Ale nie potrzebuje 500W, trzeba mi tyle aby bylo w sam raz, nie za duzo nie za malo... Nie znam sie zbytnio wiec prosze o informacje.... Procesor: Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz (S775) Płyta główna: DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL Karta graficzna: GeForce 8600 GT Palit 256MB HDTV & DVI (PCI-E) Sonic+ Pamięć RAM: OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium Rev2 CL4-4-4-12 Napędy optyczne: Pioneer DVD+/-RW DVR-212 (Serial ATA) Dysk twardy: Seagate 320GB SATA II 8MB 7200obr/min PS. Ktos polecil mi "Amacrox 450W" ale znowu gdzie indziej wyczytalem ze znowu nie nadaja sie one do ostrego O/C, za to sa bardzo ciche :) nie wiem co kupic... Czy jakiegos Tagana, Chiefteca czy cos innego... Fundusz jaki chcialbym przeznaczyc na zasilacz to 250zl. chyba ze ciezko bedzie cos znalesc do O/C i zarazem cichego wiec max to 300zl... W koncu znalazlem cos sensownego :) co myslicie o takim zasilaczu: Corsair CMPSU-450VXEU - 450W ponoc jest nieslyszalny :) ============= kurcze ano cos nie gra :( w komputroniku wyswietlila mi sie informacja: "płyta główna nie jest kompatybilna z zasilaczem" czyli ze ten zasilacz jest nieodpowiedni??? jak to??? to prawda??? Edytowane 9 Listopada 2007 przez Szpakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Zależy od podejścia do ciszy. Wszystko zależy od Ciebie, a precyzyjniej od tego, czym bedziesz chłodził te swoje Geforcy i Intela? Jak boxami itp to nie ma co się rozwodzić na temat ciszy, bo daleko Ci do niej... I pod względem slyszalności powinna Ciebie zadowolić każda firmowa zasiłka, chyba że wybierzesz jakiegoś U25 itp... Co do samej mocy to każda w miarę nowoczesna konstrukcja 450W spokojnie sobie z tym sprzetem poradzi. Także w/w Amacrox i spokojnie możesz sobie podkręcać co sobie tam chcesz. Ale jeśli chodzi o cisze to w tej cenie to SS i Corsair. Z tym, że na Corsaire ostatnie strasznie losowo ludzie marudzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Amacrox 500 (450W mocy ciąglej) napięcia ma w miare dobre, ale za to w przeciwieństwie do zasłysznej opinii, bywa głośny (wysokie obroty wentylatora). W Kompuszrocie mają syf, Corsair z pewnościa będzie pasował, jednak ostatnio znaczna ilość ludzi narzeka na ćwierkanie cewek w Corsairach. Mogę polecić BQT Straight Power 450W. A co do zdefiniowania ciszy zasilacza, zgadzam sie w Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_PC Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 A co powiecie o Pentagramie 620W ? Cena dość atrakcyjna, parametry też ok, tylko jak w praktyce? Link TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...