Skocz do zawartości
Camillos

Zablokowali P2p!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem nowy na tym forum i mam takie pytanko. Zamowilem w sieci kablowej multimedia net 1Mb w promocji dla studentow ale ku mojej rozpaczy wlasnie zauwazylem ze mam poblokowane wszystkie p2p!!! Nie wiecie moze jak to obejsc albo jakos sie z tym uporac?? No bo po co mi net jak nic sciagac nie moge?? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym ze p2m ma sie coraz gorzej, bo wiekszosc kont mailwych jest tak poblokowane ze wogule nie idzie sciagac, a gmail zalozyl dzienne limity transferu, jeszcze wszystko bylo by dobrze jakby pliki byly wrzucone na tyle kont zeby kazdy mogl pobierac,ja ostatnio prubujac sciagac moorhuntrem mialem go wlaczonego 3 dni i nie pociagnol nic po konta albo pozajmowane albo limit wykorzystany, teraz siedze na bitcomet ale jestem wprosty zrozpaczony transferem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie, ale wy sie dajecie robic w konia...

czy provider jasno i wyraznie przed podpisaniem umowy informowal, ze nie jst to pelnowartosciowy dostep do internetu?

jesli nie, to piszemy pozew, zanosimy do sadu i po sprawie...

sady wlasnie od tego sa, nie tylko od mafii i zabojstw...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraw dobrze mowi. Dzwon do nich i powiedz, zeby ci odblokowali dane porty. I tyle. a jak nie, to potem podejmiesz jakias akcje - albo dalej prawnie dochodzisz, albo zrywasz umowe z ich winy, niech sie wypchaja.

ps. Jak umowy nie ma, to jest to nieleglne i mozna podkapowac w odpowiednim miejscu. ;)

Edytowane przez ridczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli jest umowa, to pewnie, że ma prawo dochodzić - skoro miał to być "prawdziwy" internet a jest częściowo zablokowany to ok,

w moim przypadku (i myślę, że w wielu) poprostu gdy ktoś ma radiówkę to nie ma umowy i jest świadomy, że nie będzie działał emule, torrent itd., bo wtedy jak 1 osoba będzie ciągła mułem to pozostałe 50 osób będzie dzwoniła do admina, że im internet

jeśli ktoś nie ma tej świadomości to niech nie zawraca sobie głowy radiówka, tylko bierze zwykły internet,

ja mieszkam w takim miejscu, gdzie po prostu nie ma innej możliwość posiadania internetu i takie coś to jest ostateczność, a w moim wypadku jedyna opcja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przy okazji podkapować siebie i mieć kompa do dyspozycji policji skoro sięściąga po 150gb / m-c :twisted: gratuluje pomysłu.

Jak się ma net za 18pln/m-c to się trzeba cieszyć, ze chociaż pocztę się daje ściągnąć i popykać w giery sieciowe, a nie narzekać, że się nie da piracić po p2p. Tak to wygląda w naszym biedniutkim kraju. W niemczech czy innych cywilizowanych i przede wszystkim nastawionych na postęp krajach, net jest narzędziem, a zarobki pozwalają nabywać legalnie muzę i filmy oraz programy, bez konieczności wywracania portfela do góry flakami. Niestety zanim my dotrzemy do poziomu zarobków, pozostaje tylko freeware lub piracenie. Ech ... porąbane to. Dobrze, ze istnieje jeszcze wspomniany freeware.

Z blokadami portów tak właśnie bywa. ISP przydziela, ogranicza lub blokuje, zaleznie od tego jakich ma userów w sieci. Bywa tak, że większości zależy na szybkim działaniu http/ftp i wtedy p2p zostaje odcięte na przekierowanie całej przepustowości prawda? Wtedy trudno cokolwiek zdziałać z ISP. Przerabiałem to już raz i się po prostu przeniosłem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi