Camillos Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Witam. Jestem nowy na tym forum i mam takie pytanko. Zamowilem w sieci kablowej multimedia net 1Mb w promocji dla studentow ale ku mojej rozpaczy wlasnie zauwazylem ze mam poblokowane wszystkie p2p!!! Nie wiecie moze jak to obejsc albo jakos sie z tym uporac?? No bo po co mi net jak nic sciagac nie moge?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 uuu cienka sprawa masz temat o multimedii, poczytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 ja mam radiówkę 512 i też mam p2p zablokowane, wykupiłem konto na rapidshare.com i to jest chyba jedyny sposób baza plików ogromna, tylko trzeba płacić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 No niekoniecznie rapidshare, jest jeszcze system co sie nazywa P2M uzywajacy portow od poczty czyli niepoblokowanych :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=159264 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek28124683 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 z tym ze p2m ma sie coraz gorzej, bo wiekszosc kont mailwych jest tak poblokowane ze wogule nie idzie sciagac, a gmail zalozyl dzienne limity transferu, jeszcze wszystko bylo by dobrze jakby pliki byly wrzucone na tyle kont zeby kazdy mogl pobierac,ja ostatnio prubujac sciagac moorhuntrem mialem go wlaczonego 3 dni i nie pociagnol nic po konta albo pozajmowane albo limit wykorzystany, teraz siedze na bitcomet ale jestem wprosty zrozpaczony transferem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 wykupiłem konto na rapidshare.com i to jest chyba jedyny sposób baza plików ogromna, tylko trzeba płacić No strasznie duzo :lol: 18zl za miecha ;] Ja miesiecznie zasysam z rapida okolo 150gb ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 ludzie, ale wy sie dajecie robic w konia... czy provider jasno i wyraznie przed podpisaniem umowy informowal, ze nie jst to pelnowartosciowy dostep do internetu? jesli nie, to piszemy pozew, zanosimy do sadu i po sprawie... sady wlasnie od tego sa, nie tylko od mafii i zabojstw... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 przepraszam, ale na radiówkach to nawet umowy większość osób nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) teraw dobrze mowi. Dzwon do nich i powiedz, zeby ci odblokowali dane porty. I tyle. a jak nie, to potem podejmiesz jakias akcje - albo dalej prawnie dochodzisz, albo zrywasz umowe z ich winy, niech sie wypchaja. ps. Jak umowy nie ma, to jest to nieleglne i mozna podkapowac w odpowiednim miejscu. ;) Edytowane 3 Lutego 2008 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 jeśli jest umowa, to pewnie, że ma prawo dochodzić - skoro miał to być "prawdziwy" internet a jest częściowo zablokowany to ok, w moim przypadku (i myślę, że w wielu) poprostu gdy ktoś ma radiówkę to nie ma umowy i jest świadomy, że nie będzie działał emule, torrent itd., bo wtedy jak 1 osoba będzie ciągła mułem to pozostałe 50 osób będzie dzwoniła do admina, że im internet jeśli ktoś nie ma tej świadomości to niech nie zawraca sobie głowy radiówka, tylko bierze zwykły internet, ja mieszkam w takim miejscu, gdzie po prostu nie ma innej możliwość posiadania internetu i takie coś to jest ostateczność, a w moim wypadku jedyna opcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 A przy okazji podkapować siebie i mieć kompa do dyspozycji policji skoro sięściąga po 150gb / m-c :twisted: gratuluje pomysłu. Jak się ma net za 18pln/m-c to się trzeba cieszyć, ze chociaż pocztę się daje ściągnąć i popykać w giery sieciowe, a nie narzekać, że się nie da piracić po p2p. Tak to wygląda w naszym biedniutkim kraju. W niemczech czy innych cywilizowanych i przede wszystkim nastawionych na postęp krajach, net jest narzędziem, a zarobki pozwalają nabywać legalnie muzę i filmy oraz programy, bez konieczności wywracania portfela do góry flakami. Niestety zanim my dotrzemy do poziomu zarobków, pozostaje tylko freeware lub piracenie. Ech ... porąbane to. Dobrze, ze istnieje jeszcze wspomniany freeware. Z blokadami portów tak właśnie bywa. ISP przydziela, ogranicza lub blokuje, zaleznie od tego jakich ma userów w sieci. Bywa tak, że większości zależy na szybkim działaniu http/ftp i wtedy p2p zostaje odcięte na przekierowanie całej przepustowości prawda? Wtedy trudno cokolwiek zdziałać z ISP. Przerabiałem to już raz i się po prostu przeniosłem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (...) tylko freeware lub piracenie.(...)A czy p2p, to tylko piracenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 A czy p2p, to tylko piracenie? No nie oszukujmy się w 90% przypadków odpowiedz brzmi : TAK ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 to protokół http również :lol2: rapidshare.com ... skarb piratów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 ja bym IRCa proponowal sprobowac ;] a jak nie pojdzie to zostaje rapidshare wykupic jak wspominali poprzednicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...