Skocz do zawartości
jacekk11

Głośne Chłodzenie X1950pro Na Co Wymienic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupiłem karte Radeon X1950 Pro Sapphire 512MB PCI-e. Karta jak dla mnie dziala bardzo dobrze. Ma niską temperature - nie przekracza 50 C. Za to ten mały dziadowski wiatrak umieszczony na karcie robi mi wiekszy hałas niz cały komputer. Czy mogę wymienić na nim chłodzenie nie tracąc gwarancji na kartę ?

Co myślicie o chłodzeniu Pentagram Freezone HP-60 Al VGA ?

Z góry dzieki za odpowiedzi

Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamontowałem na moim ZeroTherma G815, jest cichutko i chłodno.

Z gwarancja nie było najmniejszych kłopotów, padł mi na karcie układ zasilania pamięci i wysłałem na gwarę, oczywiście zamontowałem oryginalne chłodzenie i wymienili bez gadania na nową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Accelero X2

Widziałem ze są nawet karty x1950 z tym chłodzeniem. A co myslicie na temat gwarancji ?

Tylko nie to ja ostatnio swoje rozwaliłem. Nie ma wejścia na 3 pin , softwerowo nie szło tego wyjca zwolnić. Chyba , że chcesz ingerować w bios karty lub przerabiać wtyk bo przejściówki nie idzie kupić . Głośne to i wogóle żałuje , że kupiłem x1950 powercolora z tym badziewiem, polecam s1 i 12 na 5v.

Edytowane przez feluś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

No wiec zgodnie z Waszymi radami zakupiłem Accelero S1. Założyłem dodatkowo wentyla 12CM na niego. Temperatura rdzenia nie przekracza 47 stC. Nie wiem jak z temperatura pamieci, poniewaz nie mam jak zmierzyc tej temperatury. Myslicie ze te małe radiatorki na pamieci które byly w zestawie dadzą rade ? Ale ogóle chłodzenie bardzo fajne. Polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi