Skocz do zawartości
Black_war

Monitor Lcd 22" Czy Tv Lcd 23" ?

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż... mam problem :) Z wyborem urządzenia, które będzie wyświetlało obraz z mojego przyszłego komputera. Walka toczy się pomiędzy jakimś monitorem (jeszcze nie wiem jakim) a Samsungiem le23r81b. Co mnie przeraża w stosunku do monitora? Jego rozdziałka natywna a komputer, na którym ma on działać. Mianowicie w kompie znajdzie się gf8600gt lub 8800gt, a chciałbym pograć we WSZYSTKO w niezłych detalach i rozdziałce natywnej. I właśnie tu pojawia się pomysł z tv LCD i jego rozdz. 1366 x 768 czy tam 1280 x 720. I na pewno na tv samsunga pogram bardziej komfortowo w natywnej niż dajmy na to na samsungu 2232bw z jego 1680x1050. Już nie mówie o tym, że nawet 8800gt może się podławić na tv w natywnej to wolę nie wiedzieć jak się gra z natywna 1680x1050... Aha.. i cena monitor to około 1100-1200zł a tv 1600-1700zł... I jeszcze jedno pytanie, jak sprawowałby się ten tv tak w ogóle w grach, będzie smużenie? Czy windows będzie wyglądał dobrze (niemal jak na CRT ;] ? ) W przyszłości do tego monitora/tv może zostać podłączony xbox 360. Aha i ostatnie pytanie, czy to prawda, że w najnowszych monitorach, zejście z natywnej (do tych dajmy na to 1280x768) nie powoduje takiego strasznego pogorszenia ostrości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograc to moze i pograsz ale co dalej?

Bo do wszystkich innych zastosowan to jest to obszar roboczy na poziomie 14" crt sprzed 15 lat.

Zreszta poza stalkerem cos nie widac gier ktory by mialy byc zbyt wolne w 1680x1050 przy 8800gt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograc to moze i pograsz ale co dalej?

Bo do wszystkich innych zastosowan to jest to obszar roboczy na poziomie 14" crt sprzed 15 lat.

Zreszta poza stalkerem cos nie widac gier ktory by mialy byc zbyt wolne w 1680x1050 przy 8800gt.

Co masz na myśli zakładając pierwszą tezę? Bo nie za bardzo rozumiem..

A co do drugiej tezy to chyba zapomniałeś, że gry cały czas wychodzą. Np. Crysis tuż tuż.

Edytowane przez Black_war

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w crysis pograsz na medium w 1680x1050 x 8800GT, a nikt nie każe Ci grać w natywnej bo mozna 1440x900, przy wielgachnych pikslach Telewizora LCD to obraz monitora w nienatywnej 1440x900 będzie lepszy w grze

ponadto ten model TV wygląda na matrycę TN więc marny wybór...

Edytowane przez gmfriend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi