Tompior Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Witam, posiadam copperheada od poltora roku, mam z nim 2 problemy. 1. Myszka raz na jakis czas sie zawiesza (przestaje sie swiecic i ruszac a razem z nia wiesza sie caly komp). Raz na 2-3 dni potrafi sie zawiesic w losowym momencie. 2. Problem od poltora tygodnia z klikiem (lpm). Lewy przycisk cos zle dziala, kiedy klikam na cos raz, to potrafi zamiast raz kliknac 2 razy a czasami w ogole nie kliknie , kiedy przeciagam jakis plik, ikone, suwak to go gubi. Zauwazylem, ze problemu nie ma gdy wciskam przycisk z calej sily "na chama", z czego wnioskuje, ze jest to jakis problem sprzetowy a nie oprogramowania. Myszka posiada jeszcze z pol roku gwarancji, ale boje sie, ze jak ja odesle, to powiedza, ze wszystko z nia ok i bede musial oplacic koszty transportu i sprawdzenia myszy :P Co proponujecie?? Wiecie co to moze byc?:) Edytowane 10 Listopada 2007 przez Tompior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Co do drugiego to rozkręć i wyczyść myszkę w środku (nie ma zadnych plomb, śrubka jest pod ślizgaczem) - u mnie to pomogło na jakiś czas, potem problem znowu powrócił to pewnego razu ze złości wgniotłem przycisk tak mocno że coś w środku chrupnęło i od tego czasu działa dobrze :lol2: Co do gaśniecia to być może naderwane przewody w kablu, prawdopodobnie gdzieś przy wyjściu kabla z myszki. U mnie też było podobnie choć nie pamiętam zwiech przy gaśnięciu, ale odciąłem jakieś 15cm kabla od wtyczki w górę i przylutowałem druciki na nowo (można i bez lutowania). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Co do drugiego to rozkręć i wyczyść myszkę w środku (nie ma zadnych plomb, śrubka jest pod ślizgaczem) - u mnie to pomogło na jakiś czas, potem problem znowu powrócił to pewnego razu ze złości wgniotłem przycisk tak mocno że coś w środku chrupnęło i od tego czasu działa dobrze :lol2: Co do gaśniecia to być może naderwane przewody w kablu, prawdopodobnie gdzieś przy wyjściu kabla z myszki. U mnie też było podobnie choć nie pamiętam zwiech przy gaśnięciu, ale odciąłem jakieś 15cm kabla od wtyczki w górę i przylutowałem druciki na nowo (można i bez lutowania). Pod tym najwiekszym slizgaczem u dolu myszki?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Tak, tutaj jest to dokładnie opisane http://razerblueprints.net/index.php?optio...0&Itemid=42 Ja dodam że najtrudniejsze jest wysunięcie górnej części obudowy z dolnej i tak samo wsunięcie, i przy składaniu trzeba zwrócić uwagę żeby dobrze ułożyć ten świecący przewód (ale jak się przytrzaśnie to i tak nic się z nim nie stanie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zalew Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Co do wieszania się to miałem to samo z moim diamondbackiem, po oględzinach zauważyłem że to kabelek w miejscu gdzie łączy się z myszką nawalał, oddałem ją na gwarancję to mi przysłali nową :D to ją sprzedałem jako nową i kupiłem nowszy model razer'a :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Troche sobie pokorespondowalem z razerzone.com (technical support) i powiedzieli mi zebym ja odeslal. Dzisiaj wypelnilem formularz, a w poniedzialek kurier odbierze myszke :) Wiecie moze, ile okolo trwa wymiana? Po jakim czasie (+/-) odesla ?(bo teraz musze grac na slaaaabej myszce optycznej labteca 400dpi :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zalew Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 ja odsyłałem do MMV i zajęło to im dwa tygodnie... daj znać jeśli u Ciebie będzie szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 ja odsyłałem do MMV i zajęło to im dwa tygodnie... daj znać jeśli u Ciebie będzie szybciej. Tak, bylo szybciej. Kurier odebral myszke w piatek, a w poniedzialek tydzien pozniej juz byla :P Wymienili mi gorna obudowe myszki, przyslali ale pojawil sie nowy klopot. LPM mial cos w rodzaju podwojnego (dwustopniowego) klika. Odeslalem ja z powrotem dzien pozniej. Teraz czekam az mi ja odesla :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Odeslali mi drugi raz, tym razem dostalem nowa myszke w nowym pudelku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zalew Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Jak widać bezpośrednio u razera się nie obijają... ja ostatnio kupiłem nowa klawe od razera i nie dostałem gwarancji od naszego MMV, oznacza to nie mniej nie więcej tylko że teraz to już nie MMV się tym zajmuje, ale sam razer :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) Jak widać bezpośrednio u razera się nie obijają... ja ostatnio kupiłem nowa klawe od razera i nie dostałem gwarancji od naszego MMV, oznacza to nie mniej nie więcej tylko że teraz to już nie MMV się tym zajmuje, ale sam razer :D Razer ma swoja siedzibe w Polsce? :P A co do gwarancji, to przyznaje, bardzo podoba mi sie to jak to wszystko zalatwiaja. Jest problem, dostajesz numer zgloszenia, nastepnego dnia kurier zabiera paczke, po ~~5-7 dniach kurier przychodzi i oddaje nowy sprzet (nawet mi gwarancje o 9 dni przedluzyli) ;P Czego chciec wiecej :D Edytowane 8 Grudnia 2007 przez Tompior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zalew Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Co do siedziby w Polsce to prędko pewnie mieć nie będzie, wciąż nie oferują w międzynarodowym sklepie internetowym razera polskiej lokalizacji. Ostatnio się do nich żaliłem na maila to trzeba pisać do nich do stanów i trochę sprawę olewczo potraktowali (choć na początku było dobrze, dostałem własny numer zażalenia, i błyskawiczną odpowiedz, a właściwie zapytanie o więcej szczegółów) ale nic więcej, nie wiem czy coś z tym robią teraz czy jak.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...