Skocz do zawartości
tanx

Naprawa Glosnikow Philips Z Miniwieży

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

do swojego wypieszczonego radmora uzywam 2 komlety glosnikow, jeden altusy - juz po remoncie:) i komplet od starej miniwiezy ma on okolo 10 lat, dzis cos w jednym zaczalo charczec warczec itd. Zdejmuje maskownice a tu zonk - zaczęło odchodzić zawieszenie górne... :mur: . Pomijam fakt ze w altusach tzrymalo sie prawie 20 lat ale z tych glosnikow bylem do tej pory zadowolony i nie chce sie ich pozbywac, chcialbym wyemnic samo zaiwszenie gorne badz basowe glosniki tylko moje pytanie brzmi czy da się to jakoś rozebrać :blink: :blink: . Nie widze żadnych śrób dosłownie nic, jedna wielka masa. Za chwilę zamieszczę zdjęcia kolumny.

pozdrawiam

post-112549-1194720011_thumb.jpgpost-112549-1194720047_thumb.jpgpost-112549-1194720085_thumb.jpgpost-112549-1194720118_thumb.jpgpost-112549-1194720158_thumb.jpg

Edytowane przez tanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedz!

wyciagnalem te gumowe zaslepki na stopki maskownicy neisty nie ma tam srobek:(

probowalem odgiac ten taki jakby lekko wystajacy palstki na ktorym ejst wysokotonowy i sredniotonowy, troche sie odgina, ale widac ze po srodku cos trzyma.... jak wzialem mocniej to zaczelo cos trzaskac to przestalem;/

kurcze czy jest jakis jednk sposob zeby to otowrzyc.... 20zl bedize kosztowala naprawa jesli bym otowrzyl;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja kiedyś też męczyłem się z głośnikami philipsa, może te mają podobnie... Obudowa głośnika składa się z plastikowego przodu wciśniętego na kilku bolcach do drewnianej obudowy (u mnie były chyba 4). Żeby to rozdzielić musisz włożyć nóż między jedno a drugie (powinno być łączenie, bliżej przodu głośnika ;) ) i podważyć. Jak sie zrobi większa szparka, to czymś twardszym i grubszym, żeby noża nie popsuć. Dalej zostaje tylko pare śrubek do odkręcenia i głośnik jest luzem :) Drewnianej obudowy nie da sie rozebrać.

ps. teraz popatrzyłem dokładnie na fotki :] Musisz rozdzielić srebrny przód od szarego drewnianego pudła, widać na 4. fotce

Edytowane przez DiJo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi