Skocz do zawartości
lores

Karta Graficzna - 8600? 1950? Do 500 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o pomoc w wyborze karty graficznej. Chciałbym kupić możliwie atrakcyjną wydajność/cena z DX 10. Przeznaczyć mogę ok. 500 zł, ale chętnie mniej, jeśli warto.

Zastanawiałem się nad jakąś nVidią 8600 GT/GTS (którą lepiej?) i Radeonami z tego przedziału cenowego, ale nie mam pojęcia, który.

OC mnie, bynajmniej, nie przeraża.

Specyfikacja komputera:

C2D E6300 2,8 GHz

P5B DLX

2x1GB G.Skill DDR800

Tagan EasyCon 480W

Z góry dziękuję serdecznie za pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :) .

Czy 8600GT Sonic i 8600GT Sonic+ to dwie różne karty, czy to samo? Jaka jest w praktyce różnica między 8600GT i 8600GTS (dane techniczne tu: http://www.nvidia.com/page/geforce8.html )? Czy 256 MB i 128 bitów nie przeszkadzają zbytnio temu GF-owi?

Edytowane przez lores

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Pytanko mam przy okazji czym sie rozni Sapphire Radeon x1950 Pro od Powercolor Radeon x1950 pro?

Opakowaniem, chłodzeniem, zawartością tegoż opakowania.

Zwykły Sonic ma chyba pamięci 1.3 a Sonic+ 1.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

A czy przy 8600GT jest wystarczająca wydajność, by obsłużyć gry z DX 10? Czy nie warto np. X1950 Pro? Czy nie jest ona wydajniejsza w DX 9? Tzn. wyniki obiu po OC...

Po OC wydajnosc bedzie zblizona,po modzie 8600GT bedzie nieco wydajniejszy od X1950pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi