Skocz do zawartości
konradio

Problem Z Karta Sapphire Radeon Hd2600xt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem i nie wiem jak go rozwiazac, mienowicie zakupilem wczoraj w.w karte i juz na poczatku byl problem po wlozeniu. Pierwsze zaczalem sie zastanawiac czy ta karta w chlodzeniu ma jakis regulator obrotow bo nierowno pracowala, ale uznalem ze moze tak miec. Potem nie chcial wejsc do Windowsa, caly czas restartowal sie komp. Wzialem go trybem awaryjnym, cos robil przez ok 10min, potem sie wlaczyl. Na poczatku wyskoczyl mi komunikat ze jakis wpis w rejestrze zostal usuniety. Wgralem najnowsze sterowniki.Po wlaczeniu jakiej kolowiek gry zaczely mi sie pojawiac jakies dziwne kolory, liczby w ogole nie dalo sie grac. Pomyslalem, ze moze ma problem z moj zasilacz ze nie moze dac karcie tyle mocy ze tak sie zachowuje. Mam zasilacz 450W(w obudowie dwa wiatraki jeden 80mm a drugi 12mm ale raczej to nie ma wplywu-tak mi sie wydaje:)). Jesli chodzi o cala konfig mojego kompa to:

Athlon 2000+

Plyta glowna MSI KT4AV

RAM 1Gb

Nie wiem co mam zrobic, czy reinstalacja Windowsa pomoze cos?Poradzcie co mam zrobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz jakiej firmy?

Karta kupiona jako nówka czy używka?

Jeśli poprzednia karta była nvidii to czy stery od niej zostały permanentnie usunięte?

Kabelek zasilający podpięty pod kartę?

Zasilacz TechSolo 450W.

Karte kupilem dokladnie wczoraj na gieldzie w Warszawie i jest nowka jest gwarancja.

Poprzednia karta byla ATI, dokladnie Radeon9600Pro.

Oczywiscie kabelek jest podpiety pod karte.

Rece mi opadaja bo nie wiem co mam robic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie jestem po formacie i jest ten sam problem. Wrzucilem Pro Evolution Soccer 6 i nie da sie grac, boiska nie widac, migotania sa i w opcjach nie ma liter tylko jakies dziwne znaki. Chyba jutro pojade ja wymienic, juz nie mam pomyslow jak to poprawic, sprawdzic co jest zle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddalem karte wczoraj na serwis i dostane nowa bo grzeje sie i dlatego sa artefakty.

Dzieki za pomoc.

A wlasnie jeszcze takie male pytanko, mianowicie ta karta ma taktowanie 800Mhz/1400Mhz i wlasnie tak jak patrze po tych kartach mniej wiecej w tej cenie ta ta jest jedna z lepszych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takty to nie jedyne wyznaczniki wydajności karty- są jeszcze pixel i vertex szadery, sprzętowa obsługa efektów DX, itp...

HD2600XT to najnowsza karta ati/amd dostępna na AGP- być może (zapewne zapewne :-) ) ustępuje wydajnością X1950PRO ale ma sprzętową obsługę dx10 i shadera 4.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi