Oniryczny Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Witam! Moja płyta ASUS a8n-e nForce4 Ultra posiada następujące gniazda do wentylatorów: Procesor Obudowa1 Obudowa2 Chipset oraz PWR w BIOS widzę jedynie prędkości wentylatorów Procesor Obudowa1 (AMD cool'n'quiet) Chipset prawdopodobnie pozostałych nie da się monitorować ale nie w tym problem ja poszukuję programu którym będę mógł sterować prędkościami tych wentylatorów SpeedFan nie działa pokazuje inne wartości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 A cooler CPU ma możliwość regulacji obrotów lub kabel za to odpowiedzialny jest podłączony do gniazda ( chyba PWR ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oniryczny Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 cooler CPU podłączony jest do gniazda CPU_FAN wtyczka 3-pin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Speedfan na 80% dziala tylko trzeba bardzo wgryzc sie w konfiguracje pod mobo. Uzywales :google: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oniryczny Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 ale dlaczego to nawet standardowo predkości złe pokazuje ?? :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Nie wiem. Na poprzedniej wersji ktora uzywalem predkosci mialem kosmiczne a obecna prawidlow wszystko wykrywa :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oniryczny Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 przecież piszę że mi nie działa pokazuje nie wiem jakie wartości... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 A sama zmiana % RPM dziala? :rolleyes: Bo chyba na tym ci zalezy bardziej niz to ze wskazuje niesamowite odczyty... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oniryczny Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 skoro wskazuje kosmiczne wartosci to na jakie mam je zmieniać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Czy gdyby padl Ci predkosciomierz w samochodzie nie potrafilbys jechac? Procentami! :rolleyes: Ale nie martw sie - chyba widze swiatlo w tunelu aby roziwazac ten problem - rownolegle odpalasz Probe'a ktory prawidlowo wyswietla RPM. Nie masz zalaczonego w biosie q-fan sterujacego napieciem na wentylatorach zaleznie od temp? W takim wypadku do 50% powinny sie krecic. No chyba ze zaopatrzyles sie w AC Pro TC - wtedy do 65% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oniryczny Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 AC Pro TC ?? co to jest? q-fan mam tylko na proc i case1 a reszta nie... Probe'a? chyba nie masz na mysli PC Probe ?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 AC Pro TC ?? co to jest? q-fan mam tylko na proc i case1 a reszta nie... Probe'a? chyba nie masz na mysli PC Probe ?? :blink: Widac google przestalo funkcjonowac.... Arcic Cooling Fan Pro Temperature Control. I tak mialem na mysli PC Probe'a. Cos jeszcze napisalem niejasno? Bo zaczynam sie obawiac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oniryczny Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 ja używam wentylatorów Coolink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Czyli na 99% bez termistora sterujacego napieciem w zaleznosci od temp powietrza... Milo ze ten rozdzial mamy z glowy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oniryczny Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 u używam wentylatorów Coolink bo są ciche... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Wiec po co Ci regulacja predkosci? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oniryczny Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 po co? żeby np wyłączyć? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczara Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 żeby nie zakładać oddzielnego tematu podłączę się mam asusa A8V-VM i podejrzewam że moja ma taki sam chipset winbond W83627EHF który trzeba ustawić w zaawansowanych. Mam tylko AC F64Pro i chcę zmniejszyć obroty bo cały czas mi wyje na 2300rpm próbowałem już różnych ustawień ale nic nie dają :( może ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...