Skocz do zawartości
Oniryczny

Kontrola Prędkości Wiatraków

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Moja płyta ASUS a8n-e nForce4 Ultra posiada następujące gniazda do wentylatorów: Procesor Obudowa1 Obudowa2 Chipset oraz PWR

w BIOS widzę jedynie prędkości wentylatorów Procesor Obudowa1 (AMD cool'n'quiet) Chipset

prawdopodobnie pozostałych nie da się monitorować

ale nie w tym problem

ja poszukuję programu którym będę mógł sterować prędkościami tych wentylatorów

SpeedFan nie działa pokazuje inne wartości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy gdyby padl Ci predkosciomierz w samochodzie nie potrafilbys jechac? Procentami! :rolleyes:

Ale nie martw sie - chyba widze swiatlo w tunelu aby roziwazac ten problem - rownolegle odpalasz Probe'a ktory prawidlowo wyswietla RPM.

Nie masz zalaczonego w biosie q-fan sterujacego napieciem na wentylatorach zaleznie od temp? W takim wypadku do 50% powinny sie krecic. No chyba ze zaopatrzyles sie w AC Pro TC - wtedy do 65%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AC Pro TC ?? co to jest? q-fan mam tylko na proc i case1 a reszta nie...

Probe'a? chyba nie masz na mysli PC Probe ?? :blink:

Widac google przestalo funkcjonowac.... Arcic Cooling Fan Pro Temperature Control. I tak mialem na mysli PC Probe'a.

Cos jeszcze napisalem niejasno? Bo zaczynam sie obawiac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby nie zakładać oddzielnego tematu podłączę się mam asusa A8V-VM i podejrzewam że moja ma taki sam chipset winbond W83627EHF który trzeba ustawić w zaawansowanych.

Mam tylko AC F64Pro i chcę zmniejszyć obroty bo cały czas mi wyje na 2300rpm próbowałem już różnych ustawień ale nic nie dają :(

może ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi