Dr@GuN Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 witam , narazie siedzę na kalkulatorku z podpisu i doszedłem do wniosku że się sprzęt już powoli przestaje do czegokolwiek nadawać... :mur: dostałem cynk że w firmie będzie dell d600 sprzedawany z uszkodzoną płytą...tak sobie patrzę na allegro płyta do d600 380zł hmm...ciekawe co w tym lapku będzie , i tu zaczynają się pytania 1. czy mozna do tego wepchnąć jakieś c2d ? ewentualnie innego 2 jajkowca... 2. czy można do niego wepchnąć płytę od d610 ? 3. ile czasu może trzymać nówka orginalna bateria ? 4. jakie są dyski w d600 ? na sata ata ? bo pomyślałem że jak ata to włożę tego z mojego .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 witam , narazie siedzę na kalkulatorku z podpisu i doszedłem do wniosku że się sprzęt już powoli przestaje do czegokolwiek nadawać... :mur: dostałem cynk że w firmie będzie dell d600 sprzedawany z uszkodzoną płytą...tak sobie patrzę na allegro płyta do d600 380zł hmm...ciekawe co w tym lapku będzie , i tu zaczynają się pytania 1. czy mozna do tego wepchnąć jakieś c2d ? ewentualnie innego 2 jajkowca... 2. czy można do niego wepchnąć płytę od d610 ? 3. ile czasu może trzymać nówka orginalna bateria ? 4. jakie są dyski w d600 ? na sata ata ? bo pomyślałem że jak ata to włożę tego z mojego .... 1. nie 2. jak pasuje fizycznie to nie widze przeszkod 3. 3.5h+ ogladania filmow przy przyciemnionym ekranie, 4h+ praca z tekstem itp :) oczywiscie jak sie umie oszczedzac prad w lapku :) 4. ata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 co do 1 masz na myśli kwestię podstawek ? czy chipset ? bo tak patrzę to tu tesh jest 479 http://img206.imageshack.us/img206/7311/zxcum1.jpg ad.2 właśnie miałem na myśli pytanie czy pasuje fizycznie :) nie miałem go jeszcze w łapkach to nei wiem :P ps. skąd te info masz takiego :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) 1. Jak wsadzisz procka z postawki nr2 do socketu nr1, dodasz ucodes do biosu (10min roboty) i oszukasz PLL zeby dawal standardowo fsb 133 + dzielnik 1:4 (najprostsza czesc calosci), do tego zapewne bedzie potrzebna modyfikacja vid z 7 na 8 bitowy, to POWINNO działać z c2d :D 2. Ja nie mialem okazji rozbierac d610, wiec nie pomoge :) Pisze wlasnie z D600 i troche o nim wiem ;) Edytowane 11 Listopada 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Jak wsadzisz procka z postawki nr2 do socketu nr1, dodasz ucodes do biosu (10min roboty) i oszukasz PLL zeby dawal standardowo fsb 133 + dzielnik 1:4 (najprostsza czesc calosci), do tego zapewne bedzie potrzebna modyfikacja vid z 7 na 8 bitowy, to POWINNO działać z c2dpikuś :) 2. Ja nie mialem okazji rozbierac d610, wiec nie pomogeczekam na kogoś kto miał :) Pisze wlasnie z D600 i troche o nim wiemja pierdziu....wielki Maseł ma to co ja bende miał :o i co fajny lapek ? masz pozyczonego czy na stałe ? nie ma kłopotów technicznych ? wiatraczek buczy non stop czy robi sobie przerwy , jeśli robi to jak długie ? ciężki jest ? sory że tak pytam ale w necie o tym satruszku nic nie ma konkretnego :mur: EDIT: właśnie się doczytałem że płyta od d610 jest już dla platformy sonoma :/ a już myślałem że c2d podejdzie ...tak patrzam ale od d620 to już nie wejdzie :mur: EDIT2: tu koleś pisze że niby płyta taka sama w d620 i d610 :o http://allegro.pl/item265389873_plyta_glow..._d620_ddr2.html Edytowane 11 Listopada 2007 przez Dr@GuN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_PC Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Wiatrak to w D600 czasami się WŁĄCZA a nie wyłącza i nawet wtedy jest ledwie słyszalny. Słyszalny za to jest dysk o ile jest to wersja 5400 a jego umiejscowienie jest moim zdaniem największą wadą D600. Umieszczony jest dokładnie pod lewą dłonią przez co lewa część palmrestu jest dość ciepła i po kilkunastu minutach lewa ręka ma ochotę na ochłodę :( Przez to również wyciera się lakier w tym miejscu a w zasadzie zmienia odcień ale to już problem wyjątkowych estetów :) Poza tym świetna maszyna. Bateria trzyma długo, 2,5h ciągłego grania albo łażenia po sieci z wi-fi a przy oszczędnej pracy pewnie 4h by wytrzymała. Oczywiście można zamontować drugą baterię w miejsce napędu. W 3DMarku 2001 wynik około 7000 jest do osiągnięcia co pozwala grać w gry sprzed 3-4 lat. Edytowane 11 Listopada 2007 przez Przemek_PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 i co fajny lapek ? masz pozyczonego czy na stałe ? nie ma kłopotów technicznych ? wiatraczek buczy non stop czy robi sobie przerwy , jeśli robi to jak długie ? ciężki jest ? sory że tak pytam ale w necie o tym satruszku nic nie ma konkretnego :mur: Fajny :) Na stałe Nie stwierdziłem Wiatraczek jest bardzo miły w 2d, raz na jakis czas sie wlaczy ~2.2kg ze wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 hmm tak patrzam i nie widzę ani jedneg d610 z prockiem c2d .... ani d620 z prockiem pentium....sprzedawca tej płyty kłamie ? coś mi tu śmierdzi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 żal mi było mojego d600 jak sie z nim rozstawałem.. genialną miał matryce, był cichy.. nie.. bezgłośny (poza czasem kiedy grałem w morrowinda, ut2004 lub.. carbona!) :) Obecny Vostro ma ten sam poziom głośności ale jest znacznie cięższy, większy (co nie do końca jest plusem) i ma gorszą matrycę. Niestety staruszkowi d600 brakowało czasem koni pod maską żeby wygodnie na nim pracować w Photoshopie, Mozilli, IE, Dreamweaverze i paru innych programach jednocześnie ;) BTW.. u mnie problem grzania się dysku w ogóle nie występował. Miałem orginalną 40GB Hitachi. Kolega ma d600 z 80GB dyskiem i faktycznie gorąco sie czasem robi pod ręką.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 BTW.. u mnie problem grzania się dysku w ogóle nie występował. Miałem orginalną 40GB Hitachi. Kolega ma d600 z 80GB dyskiem i faktycznie gorąco sie czasem robi pod ręką..u mnie w c600 którego jeszcze mam dysk śmiga przy 55*c podczas gdy kres wytrzymałości to 45... :) enialną miał matrycedobrze wiedzieć :) bo to jedna z żeczy na ktorych mi zalezalo :) Niestety staruszkowi d600 brakowało czasem koni pod maską żeby wygodnie na nim pracować w Photoshopie, Mozilli, IE, Dreamweaverze i paru innych programach jednocześnieja mojego nie bede katował , będzie robił 50% tego co ten desktop z siga a ten z siga albo będzie sprzedany albo go zaprzęgnę jako serwerek :) czasem kiedy grałem w morrowinda, ut2004 lub.. carbona!ooo ja tam conajwyżej cs 1.6 :) czasem source pykałem ale za bardzo mi lagowało żeby dobrze grać :) starczy do 1.6 chyba co ? pozatym u mnie musowo 1gb ramu conajmiej :) chyba nie bede zmieniał jednak płyty i zostanę przy orginalnej od d600 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Na D600 to ja pr0strita odpalalem ;) ale byly jakies problemy ze sterami od grafy :( . UT2004 smiga plynnie na full 1024x768 po oc grafy ;) Jak bedzie przyplyw gotowki, to chce swojemu 1GB ramu wrzucic i procka na dothana ~1.7GHz zmienić (albo zrobic bezpieczne fsb 133 ;) ), bo przy 20 zakladkach ff, i paru innych aplikacjach przestaje byc plynnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_PC Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Co może być przyczyną, że w 3DMark2003 pojawia się komunikat o tym, że sterownik przestał odpowiadać czy jakoś tak, rozdzielczość zmienia się na 640x480@4bit i trzeba resetować lapka? Czym podkręcić grafę, proca i pamięć? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 nie ma kłopotów technicznych ? Byl pierwszy problem - zagialem kabel od zasilacza, zlamal sie w srodku i nie chcial mi bateri ladowac ;) Czym podkręcić grafę, proca i pamięć? :) Atitool, clockgen, setfsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...