Skocz do zawartości
tanaka

EPOX 8RDA rip <------------------

Rekomendowane odpowiedzi

nie nie skadze! bez podnoszenia napiecia proc poszedl na 2600+ :)) ale stwierdzilem ze dopuki nie zmienie grafiki to nie bede meczyl calego kompa. poza tym planuje zmienic chlodzenie chipsetow i wtedy moze wrzuce fsb wyzej na stale. ale jak mowie komp sie @ swietnie ale i tak narazie nic mi to nie daje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz niestety racje i moj zapal do kupowania tej plytki zmalal. Jesli producent pisze: FSBmax=333 Mhz to znaczy, ze kupownie jej z mysla o Bartonie 400MHz jest gra w ruletke. Wyglada na to, ze trzeba by pewnie czekac na KT400A.

Powiem ci jedno.... robisz blad... a i czekac mozna w nieskonczonosc :wink:

A 8RDA/+ to jest naprawde zaj..... plytka :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i cos nie tak :cry:

Wczoraj mój kumpel zabrał się do zrobienia vddmoda.

Szczególnie mnie to ucieszyło, ponieważ jakby mu sie udało to zrobił by mi też bo ja mam dwie lewe ręce do takich spraw.

Ale niestety coś mu nie za bardzo poszło bo nie ma spodziewanych efektów.

W związku z tym mam lamerskie pytanie :?: :oops: :?:

Czy jest ktoś z Poznania lub okolic kto wie w czym rzecz i pomógłby mi zrobić vddmoda

Oczywiście spotka go nagroda :lol:

Proszę o info na maila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam taki sam problem co kolega, to znaczy dalem 12,5 x 190 i plyta nie wstala (FF na wyswietlaczu) no wiec pojechalem sobie do sklepu gdzie kupilem plyte i przyjeli mi ja ale warunkowo i powiedzieli ze to moze troche potrwac.

Wrocilem do chaty zdolowany i zlozylem starego klamota (166 MMX) i dopiero teraz zapuscilem sobie forum, troche poczytalem i mam kilka pytan:

- czy uznaja mi spalony biosik na gwarancji?

- czy wie ktos moze gdzie w Poznaniu lub okolicach mozna przeprogramowac kosc biosu? (sklep do ktorego oddalem plyte twierdzi ze musi wyslac plyte do dystrybutora, a ten do producenta)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KT400A nie obsługuje FSB 400

Oficjalnie nie, bo nie ma odpowiedniego dzielnika ale nikt nie powiedzial ze nie mozna na takim FSB pracowac. Gdyby nie PCI 40MHz przy takim FSB to bym na nim ciagle pracowal. Niestety HDD mi sie sypie przy 40MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie pomozcie co mam robic?????

czy odebrac plyte z tego sklepu zanim wysla do producenta i przeprogramowac bios na wlasna reke, czy czekac kilka tygodni zanim oni to zrobia nie wiadomo za ile

POMOCY

mecze sie teraz na 166MMX i zygac mi sie chce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam taki sam problem co kolega, to znaczy dalem 12,5 x 190 i plyta nie wstala (FF na wyswietlaczu) no wiec pojechalem sobie do sklepu gdzie kupilem plyte i przyjeli mi ja ale warunkowo i powiedzieli ze to moze troche potrwac.

Wrocilem do chaty zdolowany i zlozylem starego klamota (166 MMX) i dopiero teraz zapuscilem sobie forum, troche poczytalem i mam kilka pytan:

- czy uznaja mi spalony biosik na gwarancji?

- czy wie ktos moze gdzie w Poznaniu lub okolicach mozna przeprogramowac kosc biosu? (sklep do ktorego oddalem plyte twierdzi ze musi wyslac plyte do dystrybutora, a ten do producenta)

te biosy sie nie pala tylko cos jakby sie wieszaly ? , mozesz wyciagnac kostke z mobo i wlozyc na cieplo do kolejnego i sprobowac wgrac na nowo biosik :), mozesz zaniesc mobo do jakiegos komputerowego z programatorem , kosz od 15 do 50 zł zalezy jak im lezy , a pozatym i tak serwis skasuje cie za aktualizacje biosu :( , po<span style="color:red;">[ciach!]</span>e jakies sa te plyty producent daje takie mozliwosci @ , nawet jak bys dal zamale vcore na proca to plyta jak by nie wstala to wyciagasz zworaka i juz powinna dzialac , a nie ze trzeba bios programowac <span style="color:red;">[ciach!]</span>a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ten sam problem poniewaz tez bawilem sie w podkrecanie i niestety przegilem:-( Dalem mu 11x200 i niestety nie odpalil tak jak piowinnien.Przy starcie pisalo ze trzeba zaladowac bios od nowa ale gdy dawalo mu sie ten bios to sie nie chcial zaladowac :-((To samo bylo na programatorze :-((......Plyta poszla do servisu i stracila gwarancjie niestety :-((((a koszt naprawy okolo 90 zl za nowy bios  :cry: No niestety tak nieraz bywa .Acha jeszcze jedno : pytalem sie kolesia i ponoc codzienie maja po kilkanascie reklamacji tego epoxa i 90% odzucaja :-( Wiec nie wiem czy ta plyta jest taka poska jak co niekturzy muwia.

na choooj 4 takie same posty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ten sam problem poniewaz tez bawilem sie w podkrecanie i niestety przegilem:-( Dalem mu 11x200 i niestety nie odpalil tak jak piowinnien.Przy starcie pisalo ze trzeba zaladowac bios od nowa ale gdy dawalo mu sie ten bios to sie nie chcial zaladowac :-((To samo bylo na programatorze :-((......Plyta poszla do servisu i stracila gwarancjie niestety :-((((a koszt naprawy okolo 90 zl za nowy bios  :cry: No niestety tak nieraz bywa .Acha jeszcze jedno : pytalem sie kolesia i ponoc codzienie maja po kilkanascie reklamacji tego epoxa i 90% odzucaja :-( Wiec nie wiem czy ta plyta jest taka poska jak co niekturzy muwia.

na choooj 4 takie same posty

Stało sie tak dlatego ze poniosły Cię nerwy i zapodałeś bios w momencie pojawienia się tego komunikatu - NIGDY SIE TEGO NIE ROBI z kilku powodów. Nie ładujesz biosu na podkręcony sprzęt :!: a po drugie to że Cie prosił o załadowanie biosu to był tylko efekt zbyt wysokich ustawien a nie tego ze mobo ten bios był do czegoś potrzebny. Wystarczyło odpalić kompa ponownie np. z wciśniętym INERTEM i by Ci wstał z deflautowymi ustawieniami :!: :!:

Poza tym zgadzam się z krótką acz dosadną wypowiedzią LPC :P Gdybyś poczytał posty na temat Epoksa które są na Forum, to byś wiedział ze juz ludzie postąopili tak jak Ty i rozwalili przez to płyty.

ale ja się nie gniewam , nie moja mobo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...