Skocz do zawartości
odjazdowicz

Dysk+buda+dvd

Rekomendowane odpowiedzi

1) Na dysk mam ok 300zł. myślałem WD 400GB, SATA/300, 16MB (WD4000AAKS) i SAMSUNG 400GB, 16 MB, SATA II, NCQ (HD401LJ). Który będzie lepszym wyborem? słyszałem że sam jest cichszy i trochę mniej wydajny.

2) co do budy. chcę przeznaczyć ok 170 zł. Zależy mi żeby była solida, spora i miała miejsca na wiatraki 12cm z tyłu z boku . Czy sharkoon rebel byłby dobrym wyborem?

3) na koniec jakie dvd do 120zł? mam niemiłe wspomnienie z asusem (1608 p3s padł po 2 miechach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Na dysk mam ok 300zł. myślałem WD 400GB, SATA/300, 16MB (WD4000AAKS) i SAMSUNG 400GB, 16 MB, SATA II, NCQ (HD401LJ). Który będzie lepszym wyborem? słyszałem że sam jest cichszy i trochę mniej wydajny.

2) co do budy. chcę przeznaczyć ok 170 zł. Zależy mi żeby była solida, spora i miała miejsca na wiatraki 12cm z tyłu z boku . Czy sharkoon rebel byłby dobrym wyborem?

3) na koniec jakie dvd do 120zł? mam niemiłe wspomnienie z asusem (1608 p3s padł po 2 miechach)

kup tanszy dysk (250gb) i doloz do budy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda mi ładować więcej hajsiwa na bude. 1a co ten sharkoon to jakas lipa?

a szefy nie mają miejsca na 12 cm wiatraki. a co do nagrywarki to może trochę konkretniej. dysk wolałbym jednak 400. może ktoś jeszcze sie wypowie bo za mocno to nie jest obstukane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda mi ładować więcej hajsiwa na bude. 1a co ten sharkoon to jakas lipa?

a szefy nie mają miejsca na 12 cm wiatraki. a co do nagrywarki to może trochę konkretniej. dysk wolałbym jednak 400. może ktoś jeszcze sie wypowie bo za mocno to nie jest obstukane

szkoda ale za to bedziesz mial dobra jakosc i nie bedzie sie srzasla tak jak moja :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk:

* Western Digital 320GB AAKS - 260zł

* Samsung 320GB - 250zł

* Seagate 320GB - 265zł

Buda:

* CM Elite 331 - 115zł

* Sharkoon Rebel 9 - 140zł

* Sharkoon Revenge - 140zł

* Sharkoon Rebel 9 Value - 160zł

Napęd:

* Samsung SH-203N - 95zł

Edytowane przez omgwtf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok jestem zdecydowany na wd (tylko czy 400gb jest też tak zachwalany jak 320?). bude wezmę tego sharkoona. i teraz mam rozkminkę w dvd. waham się między Samsung SH-203N i lg h66. jeden kolega ogarnął dokładne porównanie tych napędów i bardziej jestem skłonny do eldzika. a wy co o tym myślicie Samsung SH-203N vs lg h66??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung jest, w mojej opinii, o wiele lepszy. Oczywiście miałem do czynienia z oboma napędami. Samsung cichutki, dobrze odczytuje, nie pada. LG niestety padło i mi, i siostrze. Także ja proponuję Ci Samsunga, za tę cenę to bardzo solidna nagrywarka :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi