Skocz do zawartości
Ghazi

Zegarek Do Pływania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dokopałem się przez wyszukiwarkę do tematu o zegarkach, ale primo nie "sportowych", secundo tamten temat stracił rację bytu i spadł w odmęty forumowej otchłani. Ale do sedna:

Szukam zegarka do pływania (w 90%) i ew. biegania. Może być obleśny, różowy itp, nie będę w nim paradował do teatru. Byleby:

1. Miał duży, czytelny cyferblat

2. Posiadł coś w rodzaju stopera, który odmierza ustawiony czas - np. 1minuta na przepłynięcie 50m, następnie zegarek brzęczy lub wibruje (ciężko przecież patrzeć na zegarek podczas pływania, a tym bardziej naciskać przyciski), potem 20 sek na odpoczynek, brzęczenie i tak w kółko.

3. Rzecz jasna gumowy/plastikowy pasek (słyszałem, że stricte do pływania są także na rzepy)

4. Wodoszczelny :lol:

No i cena... Jeśli ma coś idealnie pasować, być miodzio, idealne i jeszcze jazzy, to 250zł mógłbym znaleźć. No ale oczywiście tańszym nie pogardzę. Czekam na propozycję od podwodnych fachowców i fachowczyń :)

EDIT: Otarł mi się o uszy taki wynalazek, który zatrzymuje / startuje (wedle ustawień) czas po przepłynięciu jednego basenu - na zasadzie mocniejszego dotknięcia ręką ściany. Wiadomo coś komuś na ten temat?

Edytowane przez Ghazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio WS-110H

Dołączona grafika

cena 174zł po 5 latach pękł mi pasek (może od chloru i słonej wody, ale to aż 5 lat!) po za tym wytrzymał dziesiątki skoków do wody, jest świetny.

ma timer na 2 czasy lub stoper z 10 czasami docelowymi (5 sekund przed osiągnięciem czasu pika a potem jeden długi pik)

fajne podświetlenie (same cyferki na zielono)

gwarancja 6 lat po 5 latach bateria wciąż działa i nie wymaga wymiany.

Edytowane przez mihalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Odswieżam temat.

Czy autor, może znalazł odpowiedni zegarek ? Jeśli tak to prosze aby się pochwalił jaki wybrał ;)

A jeżeli nie, to prosze o jakieś dalsze wskazówki odnośnie zegarków takich o jakie pytał autor. Oczywiście w miarę rozsądnej cenie.

Z góry dzieki.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi